Glädjespridare

Vad jag är glad för alla som läser min blogg och kommenterar!

Ni hjälper mig att se andra perspektiv än mina egna, enögda! Och jag lär mig saker jag inte visste – som att ”funta” är fornsvenska och betyder ”förfärdiga, göra färdigt”. Samma ord finns även i norskan – talade min kära syster om för mig. Tack ska ni ha – också ni som inte kommenterar, men åtminstone tittar in. Ni gör mig och mitt liv gott.

Idag är en glad dag. Mannen min ringde efter sitt läkarbesök och kunde berätta att doktorn var nöjd med honom. Nu skulle han åka och byta däck, och sedan kanske hinna hit redan idag. ”Om jag nu ville att han skulle komma?”

Han hade också läst mina blogginlägg – och fastnat på att jag beskrivit honom som dumbom. Det var ironiskt menat, inte att jag, men hans berusade bekant, som tyckte att han var en sådan … Jag röjde lite i missförstånden och tackade honom för att han berättat – med ditt perspektiv, Karin, så var det bra ju. Det var bara jag som inte insåg det. Då.

Jag har ett problem, mannen min fyller år i morgon och jag har ingen födelsedagspresent. Det får bli ett symboliskt kort eller så, och presentinhandlande när jag kommer i närheten av en affär där man säljer champagnekorkar. Ni vet sådana där som håller bubblet kvar i bubblet, även när man öppnat flaskan. Om det nu händelsevis skulle bli något över någon gång. I morgon blir det bubbel och god mat, men ingen specialkork. Betyder att vi måste dricka ur!

Vädret är fantastiskt det också idag. Jag sitter ute och dricker kaffe, även frukosten i morse intogs på altanen, bara att vrida på stolen efter solen. Och Minsann är ute hela dagarna, och jagar. Jag är tacksam att jag inte vet vad. Träden håller på att slå ut, gräsmattan är full av blommor i den gröna mjuka mossan. Änderna har flyttat från ån ut i sjön och ligger väl på sina ägg nu. Fasanparet spatserade förbi i morse, innan Minsann kommit ut.

Livet är gott. Påminn mig när jag surar!

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Glädjespridare

 1. Ja, visst är livet gott. Det är förundrande att man glömmer det från tid till annan. Då är det rysligt fint, när någon kan påminna och lotsa en på ”rättare” spår. Det är också härligt när det bubblar. Både i flaskan, i kroppen och i knoppen.
  Njut. Och lev loppan.
  A..

 2. Svenarne Jansson skriver:

  Ditt inlägg andas vår och livsglädje, gott så! Lägger upp en dikt på min blogg – Majkväll – som är lite i samma anda. Ingen bestående känsla, men kanske lika bra – hur skulle man annars kunna uppskatta när den infinner sig? Besparingskorkar tror jag inte på – den enda fungerande korken är den som aldrig dragits upp… 😉 Kram / Svenarne

  • beskrivarblogg skriver:

   Glad att du finns där och hittar vår och livsglädje – ska läsa din dikt! Jag kan hålla med dig om besparingskorkar – bra ord, har aldrig hört det, nyskapat? Men än så länge har det beroendet inte tagit över mig! Kram på dig/Margareta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s