Irriterad, frustrerad, sur, vrång, tvär

Just nu är jag sur, irriterad på allt och alla. Mannen min gör (enligt min uppfattning) allt han kan för att irritera mig. Jag gör allt jag kan för att irritera mig. Småflugor i taket t ex tycker han är anledning nog att stänga ytterdörren. Tycker inte jag. Inte för att jag gillar flugor, men jag gillar också frisk luft.

Under alltihop som frustrerar mig idag ligger det jag vet är orsaken. Det jag inte kan distrahera mig från. Ett mycket bokstavligt ord, distrahera. ”Dra bort” om jag minns mitt latin. Jag försöker tala om för mig att jag inte bryr mig, att jag inte kan göra annat än det jag redan gjort, att det ligger utanför min påverkan – och ”det” jagar mig ändå. Och min stackars man får dras med irriterade mig! Och flugor. Plus öppen dörr.

SMS från Polisen, mitt pass är färdigt för avhämtning. Snabbt och utan besvär, i morgon hämtar vi. Till huset utanför Sala åker vi däremot inte, där regnar det mera än här. Det hjälper inte att vi byter väderinformatör – SMHI är bäst enligt DNs undersökning. Det regnar i alla fall.

Jag slåss med mig själv och mitt dåliga humör. Nästa gång mannen min frågar ”har vi …”, ”var ligger…”, ”hur gör man nu (datorhantering) …” ska jag i alla fall försöka svara snällt. Kanske lyckas jag, kanske gör han som för det mesta när jag är besvärlig, tiger. I värsta fall retar det mig oerhört, i bästa fall hjälper det oss båda.

En svamppromenad per bil kanske också är hjälpsamt? Vi får se.

Det blev en intressant vända – ingen svamp, bilen startade inte när vi skulle åka tillbaka. Jag fick en lååång promenad hem till gården för att hämta den snälla och hjälpsamma gårdskarlen. Han släppte det han höll på med och körde till mannen min och den stillastående bilen. Startkablar – och så kunde vi åka hem allihop. Nu laddas batteriet över natten – förmodligen behöver bilen ett nytt!

Mitt sura humör är dock bättre, promenader är nyttiga!

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i svamputflykt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s