Ibn Khaldun

Det mörknar och drar kallt från fönstret, nu när det blåser därute. Himlen är vackert röd. ”Sailor´s delight” heter det, för henne betyder det mest att det blir kallare. Det är länge sedan hon seglade. Ibland längtar hon till havet, längtar så det gör ont. Inte till ett stilla hav, nej, till det hav som häver sig och hörs, som dånar och drar sig upp och ner över stranden. Ett obändigt hav, med en kraft som ingen människa kan påverka, bara acceptera. Det havet finns inte där hon finns. Hon går ner till sjön emellanåt, men sjön är för tam, för lugn, alltför omgärdad av skog och sommarhus.

2013-11-20 13.46.49

Elden tar sig i vedspisen, sprakar och grymtar. Hästarna som var på rymmen är återbördade till ordningen. Hon tänder lampan. Ett skarpt knäppande ljud väckte henne i natt, och först nu inser hon att det är brandvarnarens batteri som talar om att det är slut. Det vore inte dumt om någon kunde byta batteri i henne också. Energinivån är låg, laddning behövs någonstans ifrån.

Hon googlar på en arabisk historiker Ibn Khaldun och på C Toll på rekommendation av syrran som läser arabiska, och lät sig roas ett par timmar igår kväll av arabisk poesi från den andalusiska tiden (900-1400 ca) – hon googlar och hittar bara en kort wikipedisk summary in English på Ibn Khaldun. Han var förvisso en på sin tid mycket bildad och stor man, vem C Toll var/är vet hon fortfarande inte. Google visste inte heller. Ingen energikälla där just nu i alla fall. Syrran får låna ut bok.

Minsann går tveksamt ut i blåsten, första utevistelsen idag. Själv har hon varit till brevlådan två gånger, muttrat och klafsat i leran på vägen. Hoppas Minsann inte gör detsamma.

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s