Ingen stjärna här

”Two views, one visitor” – hur går det ihop när ”tittarna” geografiskt är markerade som Sverige och USA? WordPress-mysterium. Än är det tidig förmiddag, än kan jag skriva något som lockar flera besökare och förhoppningsvis läsare till min blogg. Om jag får mig att vakna denna dag när hjärnan fortfarande känns sovande och seg.

Kollar slött på FB, inser att Markus Birro stack huvudet i ett litet getingbo när han attackerade feminister häromdagen. Jag undvek att läsa just det inlägget, ville helt enkelt inte. Kanske insåg jag att han skulle vara ute och cykla, även i mina okunniga ögon. Nu är det många andra som tycker detta, bl a My som är aktiv feminist och jobbar med utsatta ungdomar. Hon skriver till honom, och jag hoppas att han läser och att han kan ta åt sig något, http://www.politism.se/genusfolket/mitt-namn-ar-my/ Han har redan dragit på sig ”offerkoftan” efter en blogg, http://bloggfrossa.blogspot.se/2013/11/populism-for-de-trogtankta.html. Jag rekommenderar läsning av båda. Själv ska jag läsa Birros inlägg.

Mannen min ringer. ”Vi” kan köpa löjrom från Kalix för 700 kr kilot – jag säger bara ”jag har inte råd”.

Nu står kaffet och kallnar igen, jag gör och glömmer bort. Kaffetörsten kan inte vara så stor då, eller är det något annat som fallerar? Har även letat, igen, efter den adventsstjärna som jag troligen slängde i fjol. Det blir därmed advent utan vare sig lussebullar, pepparkakor, glögg eller stjärna. Stjärna hade jag gärna haft i fönstret, resten kan jag klara mig utan. Nu får alla mina ljus i stället lysa. På köksbordet har jag nio vackra diverse gamla stakar och i fönstren står värmeljus i IKEAs utmärkta små kompakta glasstakar. Det ordet känns fel att använda för de här korpulenta glasljushållarna, men OK då. Hittar inget bättre.

2013-11-29 11.14.49

 

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s