”Kvinnan som reste med ”Montaigne”

Nu vet jag varför Margareta Ekström tystnade, en stroke. Google berättade.

Läste hennes tunna lilla bok ”Kvinnan som reste med Montaigne” och bodde på slott och delgav läsaren utdrag ur sin dagbok samtidigt som hon skrev boken (Bonniers 1981). Kvällslektyr som påminde mig om att författarinnan verkade ha försvunnit. Nu ska jag också läsa dottern Johannas bok om uppväxten med två författande föräldrar, där yta och fasad tycks viktigare än problemhantering och kärlek. Mamman, ME, kan inte längre ge sin syn på dotterns bok och pappan, Per Wästberg, sade sig i någon intervju beundra dotterns formuleringsförmåga.

Sjukdom, sorg och elände drabbar urskillningslöst.

En liten näbbmus och en liten sork drabbades av husets katt i natt. De låg i ett hörn av köket, tack och lov inte ätna på. Bara att bära ut till soptunnan… Stolt katt tittade på mig, blinkade och somnade om på sin kudde på köksbordet.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s