Det är inte nog med att du är död

Det är inte nog med att du är död. Jag är också död, den jag var innan du dog finns inte längre. Men än får inte jag begravas, jag har ett uppdrag – att återuppfinna mig själv, att hitta den som nu är jag.

Jag känner henne inte. Hon vet inte heller vem hon är. Eller varför. Visst, hon har familj som skulle sakna henne om hon inte fanns – men hur ska hon finnas, som vem ska hon fortsätta leva? Den bilden är ännu okänd. Hon har visserligen tidigare i livet levt i det här okända landskapet och överlevt. Men nu vet hon ingenting. Vet bara att hon skriver som besatt.

Idag har hon ätit er oxfilé, med rostad squash och potatis och mozzarella. Hon har skålat med dig i bubbel. Hon har pratat med dig. Ibland kan hon fylla i dina ohörbara svar, ibland förblir de okända. Det spelar ingen roll, hon pratar med dig ändå. Katten ser emellanåt lätt undrande ut, men lägger sig till ro igen. Och lättstörda grannar har hon inga.

Nu behöver hon börja skapa sig själv, igen – ungefär som då, för sju år sedan, då allt brakade samman. Då försvann du också, men då kunde du komma igen. Och gjorde det. Så inte nu.

2014-05-09 20.44.20

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det är inte nog med att du är död

  1. Yheela skriver:

    Att förlora någon så där, jag vet inte hur det känns. Men jag känner med dig och önskar jag kunde ge dig en riktig kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s