Du har redan varit död alldeles för länge

Idag vill jag berätta att jag klippt (nästan hela) gräsmattan. Erik talade om för mig att jag borde ändra hjulens höjd (på gräsklipparen) för att det skulle gå lättare – sådant som du skulle ha vetat. Det är vackert nu, syrenerna doftar och blommar, mandelblommen står kvar i gräset där jag inte klippt, nässlorna är borta bakom altanplanket och i hörnet. Jag ser att det är vackert, aklejorna slår snart ut vid krusbärsbuskarna, jag gläds åt värme och sol. Har solparasollet ute nu och låter det stå i natt, så kanske det inte regnar.

Svensk färskpotatis för 18 kr kilot inhandlad idag, belgiska jordgubbar som såg mystiska ut och svenska för 50 kr asken – de fick stanna hos försäljaren utanför ICA. Färska räkor till kvällen. Livet är gott, också. Nätterna är för långa, för vakna, för drömmande när jag väl somnat. Morgnarna för tidiga, och för tunga efter att ha somnat om och vaknat utan att kroppen eller huvudet riktigt är med på det. Saknar dig. Du har varit död för länge redan.IMG_0634

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s