Vimsan

Nu har jag ställt in allt för att kunna skriva på mitt nya Libre-dokument – Office struntar jag i, har inte lust att betala en massa varje år bara för att jag inte hittar produktnyckeln. Köpte paketet dyrt för några år sedan…

Har inte heller lyckats fixa så att jag får mejl till nya datorn, kan skicka dock. Så här sitter jag med en darrig gammal dator, där man måste ställa in tid och datum på nytt varje start, och en glänsande ny dator som inte vill ta emot mejl. Vet inte hur jag ska fixa detta, börjar med att leta produktnyckel hemma i morgon. (Är hos fd maken nu.)

En liten svart katt ligger i soffan bredvid fd maken. Vi kallar henne Vimsan, men det vet hon knappast ännu. Igår morse ringde en ung man och berättade att han sett annonsen om Minsann, och att han hittat en liten svart honkatt i Stavsnäs. Han hade sett katten i ungefär tre veckor, och tyckte att det var dags att göra något. Mitt i natten hittade han min annons.

Jag åkte förstås direkt, och kollade. Först trodde jag faktiskt att det var Minsann, men insåg snart att denna är längre, har högre ben, och annan röst. Vi tog katten till veterinären för att kolla om hon var chippad, det var hon inte. Ringde polisen (som inte var särskilt intresserade) och berättade, kollade med katthemmet. Inga lappar i Stavsnäs om borttappad svart liten katt, inga annonser som stämde in någonstans (annat än min egen). Hos veterinären bestämde vi oss för att vaccinera katten, och chippa henne. Hon fick följa med hem. Hon ska ha en andra spruta om en vecka, och kanske kastreras (veterinären använde det ordet, trots att jag skulle sagt steriliseras). Vill inte ha några kattungar.

Här äter hon och dricker, använder lådan – och är väldigt hungrig hela tiden. Mager, pratsam och tillgiven. Än har hon inte fått gå ut, idag gjorde det nog inget eftersom det regnat hela dagen. Hon tycks föredra fd maken, har legat i hans säng hela natten. Vimsan. Hoppas ingen saknar henne, nu när vi hittat varandra. Förmodligen är hon en ”sommarkatt” som någon inte ville ta med hem efter semestern. Det lär finnas många sådana just nu.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vimsan

  1. Barbro Fällman Caglar skriver:

    Åh vad fint med en liten Vimsa! Jag blir så glad för er skull!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s