Dumlekola och icke hittad bok

Hon äter Dumlekola, har ätit bakad potatis med räkor och majje, dricker en Dry Martini till. Ljusen brinner, spisen har äntligen tagit sig och slutat ryka in, brandvarnaren ligger på bordet med batteriet löst. Hon är hemma hos sig.

Agnes har letat efter en engelsk poesibok hela eftermiddagen – nu har hon gått igenom alla lådor, och hyllor med engelska böcker, och inte hittat den. Kanske är den redan såld och Bokbörsen har glömt att ta bort annonsen, kanske har hon satt in boken på fel ställe. Det senare är troligare än det förra. Tyvärr har köparen betalat, så hon får ordna med återbetalning. Övriga bokköpare har inte betalat… Är det Murphy´s lag eller vad?

En vinst i sammanhanget, alla engelska böcker är nu ordnade i bokstavsordning – OK, flera befinner sig i banankartonger, men det är i alla fall ordning i varje låda. Bra.

Var sjutton är boken hon letar efter? Ingen kan tänkas  ha lånat den av henne, 101 poems ti remember redigerade av Ted Hughes. Hon får mejla beställaren i morgon och be om ursäkt.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dumlekola och icke hittad bok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s