Söndag med vind i linden och moln på himlen

Lördag – kör en tvättmaskin och hänger ute, trots lätta regnskurar emellanåt. Svalt.

Var uppe för tidigt, vid kvart över sex. Dagen blir lång. Har suttit ute en stund, när solen kom fram mellan molnen. Har översatt från tjeckiska (?) till svenska, de SMS jag fick från min framtida värdinna i Bajamar. Google är bra, när det handlar om enkla meddelanden – förstod att hon blockerar februari och mars, om jag vill förlänga, och att jag bestämmer när jag väl är där. Samma innehåll som jag redan fått på svenska – men jag ville kolla så att där inte stod något annat.

Tar in en snart vissen pion från ”rabatten”, en blåste bort igår, två återstår därute. Aklejorna får stå kvar och vara vackra där de står.

Nu ska jag testläsa en stund. Pia Lerigon skriver bok om att skriva en bestseller på 10 veckor – intressanta resonemang och metoder. Läste nära 30 sidor igår, med de var inte sparade när jag började läsa idag. Det blev omläsning, som i och för sig bara gör att jag begriper mera och bättre. Nu paus, ögon och huvud är trötta. Fortsätter i morgon.

Klockan är kvart i åtta på kvällen, det blåser kraftigt igen. Jag börjar läsa en bok av Lynda Rutledge, West with Giraffes. Vet inte mycket mera om boken än titeln, handlar om en man och giraffer… Jag har ätit middag, resten av rostbiff och min potatissallad från igår, pickles tog slut. Kan jag göra egna? Och för många av de spröda korintkakorna har jag också petat i mig, plus bigarråer (eller körsbär?). Pratat med sönerna och ena syrran. Wordfeudar med den andra och med sonsonen som fyller år på tisdag. Senast vi sågs hävdade han att han inte spelar med mig för att vara snäll, han vill vinna. Gläder mig, men jag inser att han är en smartare strateg än jag… Kul ändå. Har klarat av wordle på fyra försök, och supersvårt sudoku i DN.

I kväll kryper jag ner i en renbäddad säng. Skönt med lakan som torkat ute. Tar fram några böcker som kan få följa med till omloppshyllan på biblioteket. Har alltför många som jag bestämt inte är lönsamma att lägga in på Bokbörsen. Kanske någon ändå vill läsa dem, jag slänger enbart trasiga oläsbara böcker. Nästa loppis (om det blir någon, det kostar på mina knän) får en kartong böcker följa med, gratis för den som vill. Idag har jag inte fått någon beställning, annars brukar helger för det mesta medföra ett par beställningar. Sommar, många gör annat än läser. Till skillnad från mig som alltid läser. Eller läser om, har inte hunnit fram till Röde Orm i sommar, ännu. Det blir.

Testade igår att köra bil med mina nya glasögon. Lite knepigt, men kanske bättre än utan. Tar nog lite tid innan jag vänjer mig. Har också köpt nya solglasögon som går att använda utanpå de nya. De jag hade var för små…

Inser att jag behöver börja vara sparsam om jag ska ha råd att åka iväg ett halvår under vintern. Inga köp av kläder etc. Maj blev alldeles för kostsamt, tandläkare och tandhygienist, ögonundersökning och nya glasögon; tacksam för frikortet som gjorde läkarbesök och ögonläkare gratis. Kortet räcker till början av augusti. Hoppas förstås ändå att jag slipper använda förmånen. Borde antagligen fylla på fästingvaccinet, hur är det med det? Går det på frikortet för gamlingar? Har än så länge bara hittat en fästing, och den fanns nog i gräset på väg till klädstrecket. Den hann inte leva så länge på mig.

Irriterar mig på att jag inte får mina Bose hörlurar att fungera med den här laptopen. De gick alldeles utmärkt med den jag kvaddade. Har försökt ställa in, misslyckats. Nu sätter jag i hörapparaterna och hör via dem, men då hörs ljudet också i rummet. Gör inget när jag är ensam, men inte så kul om jag har sällskap.

Lindens grenar hänger ner utanför mitt köksfönster. Jag borde kapa åtminstone några så att jag lättare kommer fram till och från bilen. Nu får jag ducka, och gillar inte tanken på kryp som kanske landar fel. På mig.

Vaknade tidigt även denna söndag, åt frukost och öppnade laptopen. Det har regnat under natten och kommer kanske regn även idag. Men just i det här ögonblicket lyser solen.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndag med vind i linden och moln på himlen

  1. Jack skriver:

    Glöm inte att rösta 🙂

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar