Onsdag, torsdag

Det skulle bli oväder idag, enligt mobilvädret. Och storm. Just nu dansar lindens grenar vilt, och himlen har mörknat. Det är onsdagseftermiddag, jag har suttit på altanen och läst, nu stannar jag inne. Har räfsat undan lite gräs och grenar, och tippat borta vid kaprifolen och klädstrecket. Ett tag funderade jag på att gå och bada, men nej.

Gjorde en sockerkaka, och vaniljfyllning till – blev inte särskilt gott. Fyllningen för tunn, sockerkakan för mastig.

Killarna på gården jobbar nu hårt för att få in gårdagens ”hö” i de vita plastbalarna, innan regnet kommer. För det kommer. När som helst. Det blir en påtaglig stillhet före det regn jag tror är på väg, också om grenarna utanför mitt köksfönster svänger i vinden. Jag har ställt ut soptunnorna för tömning i morgon, och slipper därmed gå ut mera idag. Fönster och dörrar är stängda.

Regnet kom, en kraftig skur rakt ner i backen. Fönstren visade ingenting. Himlen är aningen ljusare. En ringduva hittar något ätbart i gräset på andra sidan vägen, halsens ring talar om för mig att det är den ena av paret som bor i grönskan vid ån.

Borstar några färskpotatisar och morrar över att flera är skadade, och får slängas. Inlagd sill och potatis till middag. Så småningom. Vinden har lagt sig. Trädens blad blänker.

Och det blev torsdag, en morgon med strålande sol. Det blåser inte. Lätta sommarmoln på himlen. Jag löser wordle och sudoku, läser tidningarna på datorn. I morgon är det midsommarafton, numera ingen särdeles remarkabel dag. Ska bara se till att vi har något gott att äta, och så får det bli midsommarmat till lunch på lördagen.

Nu har jag just pratat med yngste sonen, ätit min middag, stekt färskpotatis, dito färsk lök och några champinjoner, Mamma Scans köttbullar, några stycken, trodde de var bra, men… Kändes mest som fläskfärsbullar utan smak. Nåja, de går nog ner på midsommarlunchen, med prinskorv, sill och lax, kanske gubbröra om jag får mig till att göra någon. Sonen använder en friskvårdstimme för att sluta lite tidigare i morgon, bra.

Middag i morgon för mig och mina gäster blir oxfilé (kort datum), potatisgratäng (hemgjord på förmiddagen, med lök och ost), stekta champinjoner och bearnaisesås. Tomater för den som vill. Vi lär bli mätta, både då och senare i helgen.

Photo by Brigitte Tohm on Pexels.com

Och kylen är ”full” av jordgubbar i ett durkslag, de ska ha de kallt, inte trångt, och luftigt har jag just lärt mig. I den andra kylen står min rostfria brödburk à ca 5 liter med flädersaft. Insåg att det fanns en buske här på gården, och dit smög jag och plockade…

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar