Så är det vanlig vardag igen

Midsommardagen, det blev midsommarmat idag i stället för igår, eftersom mina gäster kom så pass sent. Lax, gubbröra, färska räkor, sill – färskpotatis, gräddfil. Varsin liten nubbe till, alkoholfri öl för min del, vitt vin för övriga. Jordgubbar. Köttbullarna och prinskorven får vänta till kvällen, kanske med potatisgratäng från igår, kanske med stekt potatis.

Solen har växlat med molnen, vinden är konstant. Anders och Lotta har lämnat altanen (i skugga) för framsidan av huset, en på dyna på backen, en i trappen. Jag badade igår, har inte gjort det idag. Tror vi alla tre är nöjda med tillvaron. Klockan är kvart i fem, en dag går fort.

Anders frågade vad ”guram” var, en krydda i Asterix-bok. Jag avfärdade det och trodde det var författarens fantasi. Googlade och insåg att det faktiskt var en sorts fisksås, som kryddade mat i antikens Rom, bland annat. Där lärde jag mig något…

Vi såg hjorthinden med sitt kid idag, och sju tranor som flög över oss. Bin har hittat honung i mina pelargoner på altanen, och getingarna har hållit sig borta. Små tunna blå trollsländor behöver hjälpas ut, flera gånger om dagen.

Jag tragglar mig igenom näst sista boken av George RR Martin Game of Thrones, A Dance with Dragons (det finns ännu en del). Börjar bli mätt på mordiska knektar, drottningar och andra. En pratsam och samtidigt lugn och fin kväll avslutade midsommardagen.

Nu är det vanlig söndag, mina gäster har åkt hem till Sundbyberg och huset är tyst och stilla. Jag har ätit vattenmelon på altanen, frusit in de jordgubbar vi inte åt igår, läst en stund och skrivit ut ett recept på något som kallas ”råkräm” – grädde, vaniljsocker, äggulor och socker. Det kanske kan passa någon gång.

Middag idag blir rester. Jag handlar för det mesta som om jag fortfarande hade en stor familj med några extra kompisar som matgäster.

En vända ut på altanen igen, ingen sol, men heller inget regn. Lagom snäll vind. Hann bara sitta där en kvart, så kom det några regndroppar. In med det jag hade ute…

Måndags morgon vaknar jag med ett ryck av något (inbillat) ljud, kvart över sex. Somnar om och kommer ur sängen vid halv åtta. Sol och snäll vind, nu ett bad för att vakna. Men först frukost på altanen.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar