Bad…

Onsdag 26 juni 2024 – tidig morgon, vacker morgon, med sol och bara lite vind. Frukost på altanen. Nu inne och försöker ta bort min ”författarsida” på FB, tror jag lyckades även om informationen om hur man gör var lite knepig. Använder aldrig den sidan, behöver den inte. Får väl göra en ny, när nästa bok kommer… Dags för dagens första dopp i sjön.

Igår blev det två badvändor ner till Addarn. Såg måsar som verkade attackera en liten unge av någon sort ute på sjön, trodde först att det var skäggdoppingens. Efter en stund såg jag den där lilla simma fort fort mot vassen, åtföljd av tre måsar som flög ner mot den, men inte verkade vilja skada den. Kanske en av deras egna som var på villovägar. Skäggdoppingarna med ungar fortsatte lugnt att simma lite längre ut. Näckrosorna har börjat blomma, några vita bland flera gula.

Tvättade mina ”icebugs” igår, ser ut som nya. Skulle gärna köpa ett par till, men det känns lite onödigt. Behöver vara lite sparsam inför höstresan.

Bad nummer två denna onsdag gav mig tre små prickiga, ulliga måsungar (?) som förskräckt paddlade omkring bland näckrosorna när jag kom till badhuset. De vuxna måsarna lugnade sig när jag gick därifrån efter mitt dopp. Så skönt att ha sjön så nära, och kunna ta mig i sjön via badstegen utan att störa någon.

Det blev tidig middag, stekt färskpotatis med färsk lök och champinjoner, en halv halv grillad färdigköpt kyckling (från igår) därtill. En GT på altanen efter middagen, minimalt med gin och desto mera Schweppes Indian tonic och citron. Sitter ute och skriver detta, solen är på husets framsida nu när klockan snart är halv sju.

Enligt mobilen har det idag varit 28 grader. För varmt. Tacksam för den lätta varma vinden. Tacksam för öppet fönster utan mygg. När jag vaknar om natten ser jag månen som nu minskar lite för varje natt. Det sägs att värmen försvinner till helgen, hoppas den kommer tillbaka fort. Yngste sonen och hans särbo har semester snart, och har hyrt hus på Resarö andra veckan i juli. Därefter är de välkomna hit.

Den som tittar noga ser nog de små ulltottarna

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar