>Skam och skuld?

>

Har just läst Marta Cullberg Weston´s bok ”Från skam till självrespekt” – gör det du också!

Det som fastnar är ett citat från Nietzsche: Kärnan i frigörelse är att inte längre skämmas inför sig själv…

Skam känner du inför den du är, skuld inför det du gör. Skillnad som  inte alltid är så lätt att se – eller känna.

”Skamfilad” är ett ord jag gillar (fast jag ogillar det ordet står för) – för mig betyder det att vara nött och  kanske nernött av skam, som kanske dessutom inte är din egen utan en skam du har ärvt.

Läs boken och se vad du behåller som viktigt för dig.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i litteratur. Bokmärk permalänken.

En kommentar till >Skam och skuld?

  1. Annes Andrum skriver:

    >Hej! Jag har den boken, men ännu inte läst den. Håller just nu på med Ditt inre centrum av samma författare. Har du läst Skamfilad av Göran Larsson? Annars rekommenderar jag den varmt. Ha det gott! /Anne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s