Attraktion, aktion, nykter

Nu har jag diskat, bläddrat en gång till i dagens tidningar utan att fastna på något jag inte sett förut – har TV-ljud i bakgrunden (där det gör sig bäst för min del) och är trött på att försöka mig på DNs sudoku, geni-varianten. En gång av 25 är ungefär mitt rekord…

Någon skrattar på TV – förmodligen åt någon annans dumhet. Inte mycket är så trist som att höra andras skratt, när man själv inte är så skrattlysten.

När jag nyss tittade på besöksstatistiken på min blogg hade fyra blivit 19! Varför då? För att jag undrade över vad som eventuellt gjorde bloggen värd att kolla? Har lagt in flera inslag idag, inget av dem särdeles fantastiskt. Eller starkt känt.

Starkt kände jag senast igår när en av kompisarna på 1av3 berättade att han också är/har varit spelberoende, men att han klarar att vara nykter numera. Jag använder med flit uttrycket ”nykter” även för det här beroendet – du blir inte av med beroendet, men du kan kanske avstå från att agera på det. Som jag och Joe på vår ömsesidiga attraktion en gång…

Känna, benämna känslan, uttala den högt (åtminstone för dig själv) – men inte agera. PURRR.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s