Ta kontakt eller inte

Det är riktigt spännande att sitta ute och skriva, jag ser bara vad jag gör när solen går i moln, som just nu. Har gjort rent grillen. Låt det räcka med att säga att det borde ha gjorts i höstas.

Det blåser till emellanåt, ovädersbådande.

Igår mejlade jag en gammal god vän som fyllde år. Vi hade inte talats vid på dryga året, senast vi pratade lär jag ha sagt något om att höra av mig när jag mådde lite bättre. Han har varit hänsynsfull och inte ringt. ”Ville inte tjata.” Och jag har gått och varit lite småledsen över att han inte hört av sig. Nu ringde han. Jag vet att jag inte ville ha någon kontakt med någon när allting föll ihop runt mig. Och jag blir ledsen att ingen vågar (?) ringa mig och fråga hur det är, förrän jag tar kontakt. Så j-a lydig behöver man väl inte vara!

Det var gott att prata med honom, men det lär dröja innan vi ses. Jag skyller på att jag inte har bil, men jag bjuder samtidigt inte hit honom och hans hustru – orkar just nu inte med grundmurad tvåsamhet. Jag blir avundsjuk, och samtidigt inte. Han har dock fått adressen till min blogg så de kan läsa det de vill. Om de vill.

Ringde dig också igår, du skulle åka upp till Västmanland och kolla med mäklaren vad som händer med huset, om något händer. Du var lagom pratbar.

Hyresvärdinnan gick förbi tidigt i morse, med ett brännbollsträ i ena handen och hunden kopplad i den andra. Jag har inte hört något mera om vargar, men det kanske hon har. Eller så var det ormar hon var rädd för, de små rör på sig nu. Det gör änderna i ån också, i morse försökte en drake slå sig ner alltför nära en annan drakes hona, det plaskade när han jagades upp på land.I gräsmattan går kajor, starar, björktrastar och plockar något ätbart. Ostkanten i syrenhäcken är uppäten. Mina pelargoner ser lite malätna ut, de är inte lika vackra som i fjol, men det kanske kommer.

Varje moln gör att jag ser var markören är och kan göra nytt stycke. Tyvärr bidrar inte molnen till mitt ordflöde, det känns segt idag.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i vänskap. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s