Svansjakt och statistik

Jag har just hängt klädstrecken fulla med tvätt – och nu spöregnar det, och solen tittar fram …

Minsann, katt, ligger för ögonblicket stilla på skrivbordet och tittar på regnet. Hon har haft en jobbig morgon, jagat sin svans över hela min säng (och mig) i någon timme runt 5-tiden. Sedan somnade vi om och vaknade klockan 8. Hundarna och jag var ute före regnet, och jag hann lägga upp gårdagens blivande ved i hyfsat prydlig hög framför huset, den får kapas och klyvas när det inte regnar. Tack snälla gårdskarl som kom med två traktorskopor alm igår kväll!

Min lilla dator saknar en tangent idag, den som ligger närmast till höger om mellanslaget. Var den är vet jag inte, hade tänkt dammsuga i sovrummet idag men det får vänta tills jag hittat den lilla vita saken. Minsann måtte ha pillat upp locket på datorn i morse, jag stängde det igår och då fanns tangenten där.

Till helgen kommer en av sönerna hit för att riva räcke och golv på altanen på baksidan av huset. Han ska bygga nytt, reglarna är tydligen OK och behöver enbart träoljas. Hoppas han tar rivningen och nybyggnaden i portioner så jag kan flytta runt det som står på altanen (och som får stå där i vinter i brist på annat förvaringsutrymme) – sommarbord, soffa och två solstolar plus litet utebord med två stolar. Och stora grillen som bara han själv använder. Plus kanske småningom lite ved under en presenning.

Igår tog statistiken på min blogg ett skutt igen – obegripliga 139 visningar – jag misstänker starkt att det ibland skapas någon sådan där glädjeökning av visningarna av en statistiktrollkarl i cyberrymden. Så att man inte ska ge upp när det vanliga antalet visningar rör sig runt 30-40. Kul hur som helst.

Jag kollade också hur jag ligger till i casinotävlingen – på plats nr 20, om jag fattat rätt. Alla fina vänner på 1av3.se och Facebook som följt min uppmaning att rösta – ni gör skillnad! Hoppas ni orkar fortsätta.

Jag läser om alla som ska besöka bokmässan i Göteborg. Jag har aldrig varit där, och skulle säkert vilja åka dit om jag hade en bok som skulle presenteras på något sätt – men jag tror också att jag lätt skulle kunna känna att jag försvinner i mängden människor, och böcker. Etablerade författare och förhoppningsfulla, nya. Många. Duktiga. Nåja, det är än så länge inte aktuellt för mig.

Jag skrev igår, nära 2 000 ord. Någon frågade på FB hur man ska göra för att få sig till att prestera så mycket som ”krävs” i NaNoMoWri (1667,5 ord per dag under en månad) – och min kommentar då var helt enkelt ”skriv!”. Jag hörde tydligen vad jag sade, så jag skrev igår. Det visade sig handlar om familj och släktingar, fast med lite inslag av påhitt och fantasi och inte enbart sådant jag tror mig veta eller minnas. En hel del behöver jag förstås fixa till, namn ska bytas ut t ex, och inte vet jag riktigt var det kommer in i min bok – men delar av det kommer till användning någonstans.

Just nu skriver jag så, utan att riktigt ha klart för mig varför jag just då skriver om just det. Fösa ihop de olika skrivportionerna får jag göra senare. Om de passar ihop över huvud taget. Om jag inte skreve (!) på det här viset skulle det inte bli något skrivet alls. Så detta är bättre än ingenting, och ibland kanske till och med riktigt bra. Det får ligga till sig. Det känns inte som om det skulle bli lika många ord idag, men vem vet.

Dags att kräla runt på golvet, titta i boklådor och leta tangent. Minsann hjälper mig säkert.

 

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Svansjakt och statistik

 1. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Underbart ord, ”skreve”! Nu går jag in och röstar på dig igen!
  Kram,B.

 2. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Upptäckte även den lilla men oj! så betydelsefulla tempusändringen i din text ”om beskrivarblogg”! Bravo, syrran!
  B.

 3. Karin skriver:

  Även jag fastnade för den fina formen ”skreve” och försöker komma ihåg vad den kan heta. Om = villkorad, alltså möjligen konditionalis? Och så var det tempusändringen, då. Perfekt, heter den visst!

 4. Barbro Fällman Caglar skriver:

  ”La petite maîtresse” vill tillägga att ”skreve” snarare är konjunktiv……. Eller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s