Himmelsvid skillnad

Jag har livsflow just nu.

Maria kallade det så i en kommentar på FB och fick mig att inse att det ligger mycket i det!

Livsflow – jämfört med för ett år sedan är skillnaden i mitt liv himmelsvid. Vackert ord på något som i mitt fall är enbart positivt. Annars kan väl ”himmelsvid skillnad” också innebära något icke önskat.

Idag spelar jag inte längre, kallar mig (fortfarande lite tveksamt) ”spelfri” och är det. Därmed inte sagt att mitt spelberoende är för evigt borta. Det finns nog kvar, men jag håller det i schack. Något nytt bankkort törs jag ännu inte skaffa mig.

Jag har heller inte högt sagt att jag är författare, jag säger att ”jag skriver numera”. Jag är väldigt övertygad om att det är skrivandet (och god familj och vänner) som hjälpt mig att ta mig ur eländet och hitta ett annat liv. Ett bra liv, även om min ekonomi är fortsatt skral och lär så förbli mitt liv ut. Min älskade är hos mig ofta, jag trivs där jag bor (det gjorde jag just inte för ett år sedan), jag är inte längre deprimerad och har sällan ångeståterfall.

Fortfarande drömmer jag om en egen bil. Och ett par bokhyllor till. Plus en ny dator, den lilla jag har börjar bete sig konstigt. Det går inte längre att skriva direkt med den klaviatur som är på datorn, men här hemma har jag en stor klaviatur och en stor skärm som jag kopplar ihop med datorn och det fungerar än så länge bra.

Brödrost har jag saknat, det fick jag nyss. Och ved har jag haft och har ännu i tillräcklig mängd. OK, jag skulle inte tacka nej till nya fräscha påslakan. Ett tag hade jag för mig att jag behövde en disktrasa av lin – men den tror jag att jag skippar.

På önskelistan för ett år sedan stod också: Färg till skrivaren, post-it-lappar i alla de färger, emballagepåsar (till sålda böcker) – det kan jag idag köpa utan bekymmer eftersom jag inte spelar bort pengar.

Parasoll till altanen, garderober, två nya klädslar till IKEA-sofforna, en bra skrivbordsstol, ett eget hus. Huset lär få vänta, skrivbordsstol behöver jag inte längre eftersom jag sitter i köket och skriver. Garderober behövs, men först måste det lilla rummet där de ska stå göras i ordning. Gipsskivor upp på väggarna och målning därefter, ny matta till golvet också. Soffornas medfarna klädsel döljer jag medelst stora överkast och diverse mindre tygsjok och många kuddar. Parasollet kommer jag nog att satsa på till sommaren, och det känns fullt möjligt att ha råd med det!

Härlig känsla – en himmelsvid skillnad mot förra vintern! Ordet får mig att vilja omfamna hela världen!

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Himmelsvid skillnad

 1. Annika skriver:

  En fin känsla att vara över och förbi det svåra och våga se framåt. En disktrasa i lin skaffade jag mig på rekommendation av en god vän. Sedan har jag köpt en. Jag älskar mina disktrasor i lin. Unnar dig verkligen en sådan!

 2. mångmamma skriver:

  Vilket underbart, livsbejakande inlägg.
  Just nu är jag i en svacka och suger åt mig som en svamp av din positiva energi.
  Tack!

 3. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Jag suger också åt mig av dina härliga tänkvärda texter! Glad blir jag!
  Kram
  B/

 4. lena skriver:

  Har ar en till som suger at sig o blir glad a dina vagnar o at mig sjalv.Svensk-engelska??Kram Lena.

 5. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Förresten, varför i all sin dar skulle man vilja ha en disktrasa av lin????? Jag vill ha en disktrasa som fyller sin funktion och inte kostar skjortan, punkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s