Bodils nya loggbok, egenutgivning och 1av3

Bodil Malmsten har skickat sin senaste, nyss färdiga loggbok till trycket. Efter alla ändringar och korrigeringar är den äntligen klar – jag gläds med henne, snart får jag läsa den! Det är en bok jag är tämligen säker på att biblioteket i Norrtälje skaffar. Läs om den i hennes blogg, Finistère.

I dagarna har jag e-mejlat Bolagsverket för att få reda på om jag med min Kronofogde-ekonomi och företagskonkurs över huvud taget har någon möjlighet att registrera en enskild firma. Det har jag uppenbarligen, snabbt svar från myndigheten ger mig det beskedet. Så då kanske jag också ska bli ”egenutgivare”, med eget förlag. Annika Bengtsson är en god förebild. Jag ska kolla hennes bloggtexter för att få tips. Kim M Kimselius har säkert också en hel del att bidra med i det här sammanhanget.

Fortfarande är jag tveksam till om det jag skrivit kan bli en bok, och i så fall i vilken form? E-bok eller vanlig fysisk bok? Gillar förstås den fysiska bättre än e-boken, känslan av att ha en vacker och innehållsrik bok i sin hand är svår att uppamma inför en e-bok. Men en del av de tryckta egenutgivna böckerna är tråkiga i format och inte ett dugg sensuella att ta i. Tunga och kantigt hårda. Jag vill inte att mina ord ska kännas så när jag tar i boken.

Här måste utforskas, både vad som är möjligt med hänsyn till klen ekonomi och etiska krav. En billig e-bok, som eventuellt når många, pdf-fil om det är möjligt för att slippa alla konstiga avstavningar och radslut, kanske är det ett tänkbart alternativ.

Just nu rör det på sig på skrivsajten 1av3. Riktigt vad det är som rör sig vet jag inte. Någon sorts vägskäl är det uppenbarligen, kanske bara det som är naturligt och hälsosamt efter ett drygt års existens. Jag såg idag att jag funnits där sedan mitten av mars 2011.

Jag törs säga att det är där jag först vågade skriva som jag gör idag, vågade tro att någon ville läsa det jag får ur mig. 1av3 har varit viktig för mig, jag har fått vänner där, jag har inspirerats av det andra skriver, och gör det ibland även idag. Men nu har jag också tappat sugen, vill inte som tidigare, tycker det är tråkigt, medlemsantalet har visserligen stigit, men det känns inte som om särskilt många är aktiva. Vi är en liten klick som skrivit ofta, och som kommenterar varandras texter – men många tidigare aktiva har försvunnit.

Det är möjligt att det här är vintergråa funderingar, uttryck för en längtan efter en vår som inte är på väg ännu, sådant som gör att skrivandet på 1av3 känns segt. Eller så har jag teraperat mig själv färdigt, skrivit ur mig det jag hade att säga om mitt spelberoende t ex – och då är det svårare att skriva alls. Jag vet inte. Men jag sörjer lite över att inte vara glad längre åt 1av3. Tidigare hälsade jag nya medlemmar med ”här är gott att vara” – det gör jag inte nu. Förhoppningsvis igen.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s