Våfflorna regnade bort

Kommer jag inte in på internet och kan läsa tidningar, bloggar mm där – så får jag skriva själv! Om jag kommer att läsa det jag skriver är en annan historia.

Vi har beslutat, gemensamt, att inte åka på auktion idag. Vi åker ju inte på auktion för att vi behöver något, men vi kommer alltid därifrån med någonting. Och vi behöver spara pengar för vår vinterresa. Alltså håller vi oss på hemmabacken idag.

Mannen min ska göra rent vedspisen (lite jordgubbsmarmelad kokade över) och jag skriver. Och läser, har en riktigt tjock bok vid sidan av datorn, ”Tiden där emellan” av María Dueñas. Den ser ut att kunna räcka ett tag. Gillar titeln, och resten verkar lovande, så här långt har jag bara läst 170 sidor av 687!

Det blåser idag, men i lä i solen är det nog skönt. Vi planerar för våffelgräddning utomhus till lunch. I natt var det 4 grader ”varmt”. Det här är den första sommar jag ännu inte har badat utomhus när juli snart är slut. Ålderstecken, ja kanske, men ­också en ovanligt blöt och kall sommar!

Just nu får jag en envist kelig liten katt i knät. Hon har varit ute på egen hand ett par timmar, nu ska det liggas i knä och klappas och smekas. Hon spinner och hoppar elegant upp igen när jag lyfter ner henne på golvet. Väl uppe i mitt knä igen hänger hon hakan över vänster arm och ligger så skönt. Hur bekvämt det är för mig att skriva bryr hon sig inte mycket om.

Nu är köket dammsuget, och lite målning torkad. Tidningar undanplockade, böcker lagda i högar. Och så har jag putsat en mässingsburk som jag hittade för 10 kronor på återvinningen häromdagen. Den var svart, nu syns det att den är gjord av mässing. Stämplad med ”Ahrnebergs Sweden” i botten, plus en vacker ljusstake i en oval. Typiskt bra liten burk med lock att ha småpinaler i.

Nu regnar våra våfflor bort, de får vänta till en annan dag …

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i huset - hemmet, regntunga skyar och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s