rastlös när tillvaron är enbart rast

Vet inte hur många gånger jag hunnit öppna ett tomt dokument idag. Varje gång tror jag att någon liten skrivlust ska infinna sig. Det går inte så bra. Inte ens vedspisens sprakande får igång mig.

Just nu blåser små isbitar från träden. Tur att jag har ved inne och slipper gå ut. Krokusarna fryser och har dragit ihop sig. Småfåglarna håller sig annanstans idag, de behöver nog spara på energin i det här vädret.

Mitt högeröga gråter fortfarande, efter att jag gnuggade det i natt. I övrigt är jag rastlös, har inte lust att ta mig för någonting, och heller inte lust att bara sitta still och kanske läsa om någon bok. Det blir ingenting gjort idag. Jag bara sprätter omkring, långsamt kära syster, inga ystra hopp här inte. Men fram och tillbaka, upp och ner, från köket ut i sovrummet, till duschrummet där tvättmaskinen står. Jo, jag har kört en maskin även idag.

Någon middagsmat behöver jag inte laga, har kvar av lammgrytan från igår, med stompad potatis till. Fikar just nu, för att ha någonting att göra…

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till rastlös när tillvaron är enbart rast

  1. Lotta Wanner skriver:

    Det finns en tid för vila också Margareta, inget fel idet. Ett ordspråk säger: ”det fält som får vila ger den bästa skörden” Många kramar till dig. 🙂

  2. Tove Olberg skriver:

    Instämmer med Lotta! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s