Vilsenkarta

Min jävla karta stämmer inte längre. Jag är vilsen.

Ont i axlarna har jag och vet inte om det är träningsvärk från plankkapandet eller spänningsont. Skit samma, ont. Minsann är ute, huset är tomt sånär som på mig. Jag har bakat hallonmuffins, utan bakformar, men i teflonplåt. Ja, de fastnade, men det gick hjälpligt att lossa. Var tvungen att äta upp två trasiga. Nästa gång blir det pappersformar i teflonformen.

Bortre delen av ”min” gräsmatta är uppgrävd. Där ska dras avloppsledningar bort till en biologisk nedbrytningsanläggning vid stallet. Gullvivorna står kvar, och de gamla träden också – men jag tror inte de gillar att det grävs så nära deras rötter. Nu har det jobbats färdigt för dagen, jag inser att det är helgdagsafton, Valborgsmässo-afton. Jag eldar enbart inomhus.

Jag läser en dålig ”fortsättning” på Daphne du Mauriers ”Rebecca”, och inser att anledningen till att den är oläst i min bokhylla är att den är just dålig, möjligen enbart dåligt översatt. Susan Hill heter författaren, Forum är förlaget, den rekommenderas inte.

Lite närmare huset, utanför i gräset, finns en som inte är vilsen, årets exemplar av kungsängsliljan (heter den så, Upplands blomma) – den står där mycket diskret och hade jag bättre internet än jag har kunde ni kanske se den på bilden jag nyss tog…

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vilsenkarta

 1. Jag visste inte att det fanns en fortsättning på den klassikern. Tydligen har jag inte missat något.
  Inte så konstigt att du har ont efter allt det plankkapandet. Ger det inte med sig får du ta en Iprenkur. Bara du inte får för dig att gräva upp hela gräsmattan för att hitta din förlorade karta. Man måste få skoja om eländet. Försök att vara ute så mycket som möjligt. Kram Bosse

  • beskrivarblogg skriver:

   Kram på dig vännen min – kroppen fixar sig nog, själen hänger lite efter! Humor är bra, men det är inte så lätt att vara särdeles humoristisk på alldeles egen hand – kram på dig också, nu ska jag läsa om ditt möte som du helst inte ville ha… Skön helg, igen! Margareta

 2. Ja, är det en kungsängslilja så är den vacker, men blommar den nu? Kram på dig.

 3. beskrivarblogg skriver:

  ja, den är alldeles ensam och blommar – ska försöka ta en bild där den syns (när jag får lust att gå ut) – ha en fin dag Marie-Louise!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s