Vänskap

Skotsk hängmörad biff med kappa – gott, mört, men varför ska kappan plötsligt vara med överallt? Klyftpotatis och bearnaise till, röd och gul paprika och små tomater. Fd maken provar ett alkoholfritt rött ”vin” (Jacob´s Creek) – drickbart, men definitivt inte vin. Jag sippar på min drajja. En tisdag när mörkret är kompakt runt stugan i skogen och ljusen tända.

Tog för första gången i morse bort en egen text från min blogg, som också hade skickats till Facebook. Ursprunget till texten handlade om vänskap på FB, också med aktiva SD-människor – och huruvida det är medvetet eller inte. Är inte säker på att frågeställaren fick något begripligt svar – och jag hade inte begripit att frågan ställdes inom en begränsad krets – min blogg gick ut offentligt. Någon kände sig uthängd, någon ville ha sin vänskap i fred också med SD-are, jag var oförstående och avståndstagande till det jag uppfattar som passivt stöd för en rasistisk och nazistisk propaganda.

Jag tog bort texten. Syrran hade hunnit se den och ville veta varför den försvann. Nu vet hon och eventuellt andra undrande.

Det kändes OK att ta bort den, men enbart därför att jag faktiskt inte förstått att frågan inte var avsedd för flera än vänner till vänner. För min del klarar jag inte av att vara ens FB-vän med aktiva SD-are.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vänskap

  1. Barbro Fällman Caglar skriver:

    Hatten av för dig, min syster!

  2. Barbro Fällman Caglar skriver:

    Har använt några enstaka gånger……..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s