Lura ångesten

Nu ligger ångesten och lurar i halsen, den vill ta sig ut, ta form, skrika kanske. Jag sväljer. Vill inte släppa loss den, vill inte skrika. Vill inte känna, vill fortsätta låtsas att livet är som det brukar, hyfsat. Och det är det, också.

Jag har just gjort lasagne till middag åt mig och fd maken, katten sover i fåtöljen (regnar ute) och det doftar gott. Vill glömma för ett ögonblick att du är död, är borta, det enda som finns kvar är några fåniga meddelanden i min telefon, bokstäver. Din röst hör jag bara i mitt huvud, din telefon kan jag inte ringa, vill inte höra hur du säger ”Hej, som ni hör kan jag inte svara just nu, men…”.

Jag lurar ångesten. Jag gläds åt den bok min kära syster skickade till mig innan hon nyss for till Cypern – Bodil Malmstens samlade dikter. Jag blev så glad att jag grät när jag såg vad det var i paketet. En vacker bok, fylld med hennes ord och tankar, en del av dem i alla fall. ”Ett bloss för moster Lillie” till exempel, ”Vi som lever är bara de döda på semester, nån sorts sommargäster”.

Inte förstår jag riktigt vad orden säger, men gillar moster Lillie, och Bodil Malmsten. Saknar henne också. Skulle kanske saknat moster Lillie också om jag känt henne.

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Lura ångesten

  1. esmaralda skriver:

    Lura gärna bort ångesten men sörj samtidigt så du inte stänger in alla känslor. Det tror jag aldrig är bra. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s