Segt och kallt

Söndag 14 april 2024 – regnig morgon. Lite ljusare långt bort på himlen, kanske klarnar det. Funderar på att fylla på mera jord i min pallkrage, ställa en till ovanpå den som är där och sätta ner några potatisar. Vore fint att få något kok med ”hemgjord” potatis. Det behövs ca 10 cm under de förgrodda potatisarna och lika mycket jord ovanpå. Än är det inte dags.

Den stora haren som brukar springa här dyker in i syrenhäcken på andra sidan vägen i skydd för regnet. Eller så sprang den bara rakt igenom.

Krånglar med mina Bose-hörlurar för att få dem att ansluta, tror att jag lyckades till slut. Hörde när jag hade mina hörapparater i öronen, också. Har förmodligen att göra med att jag använder en annan laptop än den jag nu haft ett par år. Efter en stund inser jag att jag hör via hörapparaterna, inte hörlurarna… Som är fulladdade, kopplade, men förmodligen inte anslutna! Förstår ingenting.

Tittar lite igen på The Gentlemen, men nej. Not my cup of tea.

Regnar till och från hela dagen. Jag äter Keldas fisksoppa, förstärkt av räkor, som sen lunch/tidig middag. Går bara ut till soptunnan med räkskalen, inget annat uteliv idag. Tvättar en maskin och hänger inne. Syrran vinner nog wordfeud igen, om hon inte ger upp. Läser ut en bok om ”spansk kärleksbluff”, läsbar.

Tittar på sista programmet av Hotell Romantik, och gläds åt de som finner varandra, och åt de som inte gör det, men åker därifrån med goda erfarenheter av att leva. Tacksam att jag inte fick vara med.

Syrran gav upp i wordfeud, och jag vann därmed. Hm. Nu kör vi igen.

Någon sponsrar en encounter (The Human Element) i Holland, och jag får en förfrågan om jag inte vill komma. Nej, det vill jag inte – den världen känns väldigt långt borta numera. Men tack för frågan, och minnena den väckte.

Nu är det måndagsmorgon, sval sådan, bara tre grader och lite vind. Men inget regn ännu, grå himmel. Och en allt grönare syrenhäck. Det lär inte bli mycket till utomhusliv idag heller.

På torsdag har jag varit hemma i Sverige i tre veckor. Minns enbart en solig och skön dag. April, jag vet. Sista veckan denna månad kommer min danska vän hit, hoppas vädret är bättre då.

Jag spritter inte direkt av energi. Frukosten är avslutad. Pressar två apelsiner, och inbillar mig att jag blir piggare av att dricka ett glas fullt av gyllene juice. Nu ska jag ta hand om tvätten från igår.

Mina fyra köksstolar börjar flagna, och jag har aldrig riktigt gillat den dalablå färgen. Vet inte om det är originalfärg. Kanske får jag mig till att slipa bort den färg som lossnar och sprejmåla stolarna i en lite mörkare blå färg, utomhus. Det är Åkerblom-stolar, välbekant design en gång och gåva till vår familj när doktor Stånge med fru flyttade från det hus i Sundbyberg där vi också bodde. Inget av deras barn ville ha dem, vi ville. De har hängt med i kanske fyrtio år, jag är inte pålitlig när det gäller år och årtal…

Dags för en kopp kaffe. Stora flockar med vita måsfåglar flyger över ett nyplöjt gärde en bit bort, eller det är nog en åker. Djuren som hör till gården behöver foder, både hjortar och kor.

Får meddelande från polisen, mitt pass är klart för avhämtning – det tog en vecka! Hämtar i morgon när jag ska lämna Bokbörsen-bok och böcker på biblioteket. Och låna nya, de tar fort slut.

En kall dag, när jag som vanligt bara varit ut med kompostpåsen. I wordfeud leder jag just nu med tjugofem poäng över syrran. Det lär ändra sig.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar