Tisdag med humlor och spindlar

Tisdag 7 maj, kall natt, strålande sol på morgonen. Jag satsar på lakanstork utomhus.

Sonhustru Lotta fyller sextio år – svårt att begripa. Sonen gör detsamma om ett par veckor. Jag förstår med huvudet – men inte med resten – att jag därmed är så gammal som jag är. Är glad och tacksam att de fortfarande har varandra, och sina fina söner, plus sonsambo och härlig liten dotter. Rossi (hund) inte att förglömma.

Reaktioner på mina funderingar om Albanien – syrran hälsar och säger att hon tyckte om landet, hon har varit där två gånger, sonhustrun och sonen har också varit där och är möjligen tveksamma till längre vistelse i Saranda, en FB-vän föreslår Kroatien ”om jag vill åt det hållet”, en annan ”om du drar dit, kommer jag och hälsar på”.

Samlar Albanien-info, bloggen Allt om Albanien är en bra källa. Inser att en heltäckande reseförsäkring från dag 46 (hemförsäkringen täcker 45 dagar) kostar runt 10 000 kr.

Kan också berätta att tvätten torkar fort idag, det blåser kraftigt och solen skiner. Jag har suttit på altanen och läst ut Kristin Hannah´s The four winds, om strejker, sandstormar, torka och bomullsplockning i 1930-talets USA.

Försöker svara på annons om lägenhet i Puerto,Teneriffa, men personen tar inte emot meddelanden från okända… Moment 22. Lägenheten låg ute i april i en grupp på Facebook, nu svarade annonsören på min ”annons”. Undrar vad som inte fungerat med tidigare intresserade? Har gått med i gruppen och försöker kommunicera med uthyraren. Bra läge, bra hyra, liten men tillräckligt stor för mig.

All tvätt är inne och i linneskåpet. Tvättade örngott som legat länge i behov av knappar, knytband, lagning i sidan – nu är de inte lika gula längre, men lagningarna återstår. Har också gjort rent tvättmaskinen, det fick bli med enbart ättika eftersom jag inte hade någon bikarbonat. Den rostar undertill (och på locket vid gångjärnen), och jag kommer inte åt att flytta den tillräckligt för att göra helt rent under. Det får duga som det är nu. Tvättmaskin och dusch i samma lilla utrymme är inte optimalt. Tur att jag inte är förtjust i badkarsbadande.

Enligt meteorologerna lär det komma snö under natten och i morgon. Jag behöver åka in och handla. Och låna flera böcker.

Solen drar sig bort över sjön, lyser mig inte i ögonen längre. Vinden har tröttnat. Klockan är kvart i nio. Jag har en renbäddad säng att krypa ner i om en stund. Skönt.

En halvstor spindel gör mig sällskap, på toalettväggen. Kanske samma en som Karin bar ut när hon var här, de lär vara territoriella och återkomma till sitt ”revir”. Hen gör mig inget, jag tål spindlar. Ser ofta en annan sort, en pytteliten en, spindel (?), som oftast hoppar. Håller till i springorna vid fönstren. Rätt rolig sort.

En geting idag på altanen, vill inte ha dem alltför nära. Vill inte reagera som i fjol på ett stick. De bor säkert på vinden under taket, kanske dags för en sanering igen, det är några år sedan det gjordes. Många humlor som letar boende. Det lär vara honor man ser nu, och de föder många nya humlor om de mår bra. Så dem vill jag inte sanera bort, men heller inte ha inomhus. Släpper ut de som smiter in.

Photo by Thijs van der Weide on Pexels.com

Kanske är det en humla, kanske något annat

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar