>undulater och ensamhet eller skiljas på gamla dar?

>Det lär finnas en lag som säger att undulater inte får vara ensamma – och hästar var det visst också förslag kring åtminstone tvåsamhet för ett tag sedan.

Men när det gäller människor – i synnerhet gamla människor – finns det i stället bestämmelser som tvingar par att skiljas åt, t ex när de behöver flytta hemifrån till ett äldreboende! Hon 85 och han 91 klarar sig inte längre ensamma hemma – båda vill flytta till ortens äldreboende, men de måste söka var för sig. Att de varit gifta i oherrans många år spelar ingen roll. Och inget garanterar att de alls kommer att bo på samma ställe…

Hav tröst, Socialstyrelsen lär jobba på att se över riktlinjerna för hanteringen av äldre gifta hjälpbehövande människor. Kanske kan man få leva de sista åren tillsammans, och kanske t o m dö tillsammans! Sverige är fantastiskt.

Ovanstående är hämtat från dagens Sala Allehanda – men det här händer överallt. Om och om igen.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i äldreboende. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s