>flugsvamp och val

>Dagen efter – såg vackra svampar i skogen igår – röda och granna, väldigt synliga. Och alla vet att de är giftiga. Lite som en viss sorts politiker just nu, synliga och giftiga. Inte speciellt vackra.  Men, de finns, de syns och blir då också hanterliga, åtminstone möjliga att undvika och utesluta. Alla kan välja bort dem.

Jag har aldrig varit särdeles politisk av mig, men just nu är jag åtminstone räddhågat engagerad. Vad blir det av detta? Kaos säger en del, oreda är ett mindre laddat ord, rörigt hur som helst. Nyval? Vi kanske inte behöver vänta fyra år för att vända Sverige. Omvärlden lär vara skadeglad över att självbelåtna Sverige har fått sig en törn. Kanske är detta en typisk svensk storm i ett vattenglas – tiden lär visa oss.

Nog av.

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s