>Oskriver roman

>Jag ler åt Bodil Malmsten som spiller vitamindryck över fötter och allt, och skriver om det och annat icke-viktigt i stället för den roman hon ivrigt ägnar sig åt att inte skriva, år efter år… Ibland inbillar jag mig att jag gör detsamma, ivrigt ägnar mig åt att inte skriva det jag skulle skriva, i stället för det jag skriver.

Svampen från igår torkar sakta, jag eldar så spisen glöder, och det är kallt ute. Blåser, humlen som slingrat sig runt antennsladden (eller vad det nu är) som hänger snett utanför fönstret slår mot rutorna. Det är svart därute.

Det lilla huset är fortfarande inom räckhåll, vedspis finns men den fungerar inte utan åtgärder. Och än har jag inte fått något besked om jag snart ska flytta eller inte – hur som helst blir det min son som hyr huset. Huruvida det blir mitt hem återstår att se.

Bonden har kört in halmbalarna från åkern. Jag har städat papper och slängt. Och kokat äppelmos.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i litteratur. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s