>frostnupen skog

>Idag var jag och grannfrun i skogen 4 timmar och plockade svamp – trattkantareller, gul och svart trumpetsvamp och vanliga gula kantarelller. Alltihop lite frostigt, det var -5 grader i natt och inte mycket varmare när vi kom ut vid halv 10-tiden. Men det var skönt, vackert, kändes nyttigt på alla vis, Det tog tre timmar att rensa de två fulla svampkorgarna, och nu är köksgolvet täckt av gamla lakan med svamp som förhoppningsvis ska torka framför vedspisen.

Apropå vedspis, det där mindre torpet med dylik som jag längtar efter kanske är inom räckhåll – om de som kanske vill hyra det här huset verkligen vill det, och värden sedan vill hyra ut det hus som var tänkt för dem, till mig. Om och om omigen… Jag får snart veta vilket.

Husdoktorn gav mig något som tar udden av mitt nedstämda humör – och kanske en kontakt med någon att prata med – det är snart november och ännu svartare utanför fönstren, jag vill ladda någon sorts energi för den tiden! Jag lär väl märka hur det går med den saken, också.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i svamputflykt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s