>Nypudrad

>Världen därute är åter ren och fin, nysnö som täcker allt det smutsiga. Jag vaknade med en obekant känsla i kroppen, nästanglädje tror jag att det var. Grannnens hund kände förmodligen detsamma nyss, när han var ute och rullade i den nya snön. Jag nöjde mig med att gå ur sängen utan att önska att jag inte vaknat…

Länge har jag önskat att jag vågade skriva mera, att jag skulle kunna skriva mig till självkänsla, mod att vara jag, vilja att leva det liv jag har skapat. Formen och forumet har jag ännu inte hittat, kanske en anonym blogg på nätet, kanske bara för skrivbordslådan. Jag har hittills inte heller haft den disciplin som krävs, låter mig lätt bli uttråkad så att jag kan lägga av. ”Det är ändå ingen idé, ingen läser eller ens vill läsa.” Och så slipper jag ta reda på om det kanske ändå vore möjligt, roligt, inspirerande, trist, oläsbart etc…

Det mulnar just nu, mera snö på väg? Solrosfröna i automaten är oätna fortfarande, täckta av lite snö från i natt. Änderna i ån väntar på att någon ska mata dem, jag har plockat ut ett gammalt hembakat misslyckat formbröd ur frysen åt dem.

Och pricken vid åkanten, fotograferad igår, ÄR en strömstare. Tro mig!

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i strömstare. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till >Nypudrad

  1. Åsa Hellberg skriver:

    >Jag tror att skrivandet är en utmärkt väg till självkänsla, utan att för den delen vara den enda.Det är bra att se vad man tänker, det kan bli så snurrigt därinne annars:)Kram Åsa

  2. livia skriver:

    >Jag tror det är en bra ide att skriva,om så bara för sig själv.Känner igen mig i tänket hur intressant är jag?, men jag tror vi är lika intressanta som alla andra.) fortsätt skriv så länge det känna bra. kram Livia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s