>Låt dig beröras – gör motstånd!

>Nu har jag läst (så gott jag nu kan på franska) Stephane Hessel´s ”Indignez-vous” – en text som på den mest passionerade franska drar paralleller med andra världskrigets motståndsmän/-kvinnor och det som skulle behövas idag i vårt världssamhälle.

Att göra motstånd är att skapa – du väljer själv vad du låter dig ”indigneras” av – israelernas mur mot Palestina, konsumtionssamhället à la USA, bristen på äldrevård, integrationspolitik eller en svensk -minister som rabblar tomma svar på allvarliga frågor. Eller media som slår upp aningslösa svenska  vildsvinsjägares blessyrer större än revolutionen i Tunisien. Välj något – men gör motstånd. Reagera, agera. Likgiltigheten är den största faran idag.

En 93 år gammal – eller i själen ung – man som delar med sig av sin fortfarande levande och starka känsla för vad som är rätt, vad som gör liv värda att levas. Läs honom! Och gläds, inspireras till ditt personliga motstånd! Sätt några spår…

Skriften går att ladda ner från nätet, skriv bara ”Indignez-vous” pdf ! Det är gratis, vill du köpa den kostar den några Euro på bl a Amazon.com.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Motstånd utan världskrig. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s