>Anonymiserade hemligheter

>Jag skriver om mina hemligheter i en anonym blogg – absurt! Men en ventil jag behöver just nu. Och så hemliga är inte hemligheterna längre, ”de mina” känner till det mesta. Jag avskydde de hemligheter som omgav mig i barndomen och fortsatte sedan att själv skapa likadana.

Just nu försöker jag återerövra de av mina hemligheter som inte ens jag själv känner till, via samtal med terapeut och bästa vän. Det är plågsamt, jag gör kraftfullt motstånd – det hjälper mig inte direkt… Någon sade ungefär ”vi stannar hellre i det kända helvetet, än vågar oss ut i det okända (som kanske är något bra)” – det känner jag igen.

En av mig känd klok man gav mig ett ”anti-mantra” en gång: ”jag är hellre deprimerad än gör något kul, jag är hellre deprimerad än går ut och går, jag är hellre deprimerad än…” – dvs, i stället för att aktivt göra något för att ta mig ur mina tjatiga deprimerade tankar fortsatte jag att ge dem näring och höll benhårt fast vid dem.

Jag har tyvärr fortsatt att vara mina självdestruktiva beteenden trogen – nu försöker jag bryta den vanan.

Wish me luck!

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i känt helvete. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till >Anonymiserade hemligheter

 1. lenaikista skriver:

  Ja, man upprepar kända mönster. Alkoholistbarn borde ju logiskt sett ALDRIG gifta sig med (eller bli) alkoholister, men men. Människan är ju inte logisk, det är bara nåt vi inbillar oss. 😉

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Ja Lena vi upprepar mönster hur mycket vi än avskyr dem – och logiska är inte så många av oss… Fint att du läser och fint att läsa andras bloggar – liksom människor på Facebook som jag aldrig träffat blir ni goda vänner! Tack.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s