Skrivarliv och alla andra liv

Nu är jag och mina två fyrbenta kompisar ensamma i huset. Bästa vännen och hennes man har åkt bort på 14 dagar och jag bor i deras sommarhus vid en liten sjö med havet nästintill. Hela dagen idag har vännen och jag planterat blommor, både frön och plantor – så nu ska här vattnas. Om det inte kommer uppifrån förstås, det såg fullt möjligt ut när jag tittade på väderrapporten på TV.

Ja, jag kommer nog att titta lite på TV de här två veckorna också. Hoppas hinna skriva dessutom, mellan hundpromenader, blomvattnande och TV-tittande.

I helgen blev det inget skrivet, däremot god mat och dryck i gott sällskap – och vedhämtning i skogen, ett staket lagades, några krokar sattes upp, Canasta spelades. Jag vann och förlorade, liksom han som numera är min fd kärbo. Jag fick låna honom ett par dagar, och vi hade det fint, älskade och grälade, och älskade igen. Som vanligt, vilket känns ganska konstigt och samtidigt inte konstigt alls. Jag är tillfreds med det just nu, men garanterar inte att det tillståndet håller i sig.

Jag talade om för honom att jag blivit ledsen när jag hörde att hans ”dam” hade varit i det som var vårt hem och stökat runt – han lovade att det inte skulle upprepas. Jag fick våra dagböcker, de behöver ingen annan än vi två läsa. Hans barn ska hjälpa honom att tömma huset (om det säljs) och det är OK även för min del. Vi stretar på båda två, saknar varandra och klarar inte att leva ihop igen. Just nu är livet så. Jag kan leva med det så här års, det går sämre i november.

Jag har t o m klippt ungefär halva gräsmattan där jag bor annars, med handdriven gräsklippare. Tyngre än man/jag kunde tro. Nu ska jag tjata dit någon av sönerna som får köra grästrimmern på resten. Och hämta hem mera ved, det finns fälld björk att hämta i skogen. Kapa och klyva klarar jag själv, stapla den också – men jag får inte hem den per cykel!

Jag funderar över min lyxtillvaro när det gäller möjligheterna att skriva. Normalt är jag ju ensam för det mesta och har all tid jag vill till att skriva. Nu har jag haft någon jag valde att vara tillsammans med i stället för att skriva – och då blir det inget skrivet. Hur i all världen får ni till skrivandet, alla ni som har familjer och småbarn och jobb eller annat som kräver en insats i form av energi och tid? Jag ser ju att många skriver sent om nätterna, och jag beundrar driften att skriva som är större än tröttheten! Ni är fantastiska allihop – och jag med, som skriver fast jag just inte har något att skriva om!

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Skrivarliv och alla andra liv

 1. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Vilken fin bild! Är det ute på vännens land? Bra att höra att du har det bra, så bra det kan bli. Kramar!! B.

  • beskrivarblogg skriver:

   Ja, här är gott att vara – tror jag ska bada om ett tag! Kram själv – du och Karin är välkomna hit om ni ids! Här finns plats – vi kan spela canasta (om någon tar med sig kortlek) och prata mamma-minnen… Vin har jag inget!

   • Barbro Fällman Caglar skriver:

    Skjutsar Lena till Norberg i morgon för begravningen av Ola. Tar nog en sväng upp mot Gustafs innan det blir dags att hämta tillbaka Lena till Uppsala. Men vi kan höras. Hur länge blir du där?
    Kram o godnatt,
    B.

   • beskrivarblogg skriver:

    Marianne och Rod kommer åter den 15 juni – så jag är här tills dess – hoppas Lena orkade med begravningen, är avundsjuk på din tur till Gustafs, vill åka dit någon gång! Kram M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s