Lökjakt och dynga

Har hämtat hästgödsel bakom stallet och lagt på rabatten som också får ett par säckar extra jord.

Därefter for vi till handelsträdgården för att inhandla snödroppar och ev narcisser eller påskliljor. Noll lökar. Damen bakom kassaapparaten såg mycket undrande ut, allt var slut utom några tulpanlökar – och tulpaner gillar inte jag i rabatter. Till nästa ställe, inne i Norrtälje – där fanns snödroppar till halva priset, så nu har jag 100 snödroppar att plantera. I morgon, idag är det redan mörkt och kulet ute.

Har lagt en presenning löst över vedstackarna utanför trappen, förhoppningsvis ligger den kvar och blåser inte bort. Kanske skyddar den något mot snö och regn, men släpper igenom luft så att veden torkar något. Min älskade har dessutom fixat upp fågelmataren så att jag ser den bra från fönstret, mitt eget arrangemang var inte så estetiskt. Just nu grejar han ett hönsnätsnät till talg som jag har i frysen för talgoxar och andra som gillar sådant.

En mus i fällan i källaren även idag.

Mörka moln på himlen, snö eller regn?

”Mamma i Amerika” skulle kunna vara titeln på bok som beskriver alla de äventyr min mamma aldrig upplevde. Hon åkte ju aldrig till Amerika, som vi numera benämner USA. Hon stannade hemma. När jag tänker efter vet jag faktiskt inte om familjen då fortfarande bodde i Gustafs eller om man flyttat till Avesta. Då är 1934, det år då mammas storasyster Astrid flyttade för gott till landet i väster. Hon kom hem med man och Dodge 1950, men det visste ju ingen då.

En svärm kajor (?) flyger runt runt på himlen, på väg vart? Var ska vi tillbringa natten kanske de frågar varandra medan de flyger, och ingen ger något bra svar. De bara fortsätter att flyga. Eller så har de hittat en skön vind att leka med en stund innan de ställer in flygandet för dagen. Någonting får dem att flyga och flyga. Allt snabbare, i allt snävare cirklar. Nu syns de inte längre, jag kan sluta undra varför de flög och vart de tagit vägen.

Det är mörkt också i grannhuset, de som hittills bott där håller på att flytta även om de kanske kommer och sover ännu några nätter här.

På torsdag kommer min bästa vän hit ett par dagar med sina hundar. Jag inser att det nog inte var så smart att lägga en massa hästdynga i rabatten just nu, den ena hunden gillar att rulla runt i sådant.

I våras när han var här smet han ut i tjurhagen och hittade några riktigt fina och blöta komockor att ha närkontakt med. Sedan tillbringade han och jag en dryg halvtimme tillsammans i duschen, med massor av schampo och varmt vatten. Hårtork därefter, både han och jag. Eftersom han har en vacker, tät, lockig cocker spaniel-päls tog det sin rundliga tid. Hans brorsa har inte samma böjelser, som tur är.

Jag tror aldrig jag använt miniräknaren så flitigt som dessa novemberdagar. Jag dividerar och dividerar, ibland blir jag nöjd med svaret jag får. Just nu inte. Andra berättar hur de nästan är klara med målet 50 000 ord när enbart halva tiden gått. Några är som jag. Sega.

Dessutom har jag ännu inte börjat skriva någon roman. Jag bara bloggskriver fast med mera ord. Har inte fått några infall som gått att utveckla, har inte hittat på några fantastiska fantasigestalter som får liv genom mina fingrar. Hur gör man? Hur gör jag för att fixa detta? Har just ätit en banan, hjälper det?

Inte märkbart. Diska inte heller. Inte ens en bit toscakaka.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s