Mahler, Händel, Telia och Spotify

Satt just och gladde mig åt Spotify och Andrea Bocelli ”Con te partirò” när han på en hög ton lät som en gammaldags skiva som hakar upp sig, så blurrade alltihop till – och datorn blev svart! Det jag just skrivit försvann förstås, jag vet inte vad som hände, jag hade bara talat om att jag insett att mina överförda CD-skivor också finns i Spotify-biblioteket … Och att jag återfunnit gamla vänner som Barbro Hörberg, Nannie Porres, Ulla Sjöblom. Nu ska jag försöka spela något igen, får se vad som händer. Nu lyssnar jag till Dan Gisen Malmquist, ”Nattljus” – bra musik att skriva till. Ännu har inget svartnat.

Att skriva till musik handlar för mig om att inte lyssna på alltför krävande musik, det får gärna vara sådant som fungerar som en mjuk bakgrund eller en go filt att svepa in sig i. Jag är musikobildad, och kommer aldrig ihåg titlarna på klassisk musik som jag tyckt om. Där får jag chansa, och ibland hitta rätt. De allra senaste topphitsen är inte heller för mig. Jag varken hör eller gillar det jag eventuellt hör. Och då är det lätt att dra alltihop över en och samma kam.

Den som läser detta och har favoritmusik får gärna dela med sig. Jag får en möjlighet att hitta sådant jag inte visste fanns, eller sådant jag glömt. Nu kan jag ju hämta och lägga in i mitt musikbibliotek! Jag har tidigare försökt lyssna till Youtube, men det har inte fungerat, där har musiken hela tiden hängt sig, segt internet tror jag. När jag försöker spela upp en Laleh-låt (bara för att kolla vad hon sjunger om och hur) så hänger sig det hela, hela tiden. Precis som min internetuppkoppling gör. Nåja, jag får väl ge det några dagar och se om det blir bättre. Någon som har någon bra idé om vad som kanske kan göras?

Snabbare uppkoppling kan jag inte få härute. Betalar för 3G som jag bara har i Stockholm. Telia erbjuder uppgradering till 4G(?), men det hjälper ju inte. Nu har jag mejlat Telias kundtjänst, de hittar nämligen inte ens min adress när jag försöker kolla om de kommer att snabba upp internet här! Ska bli kul att se vad för svar jag får.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s