Platt, moderat pudel, svanesång och hal is

Jag läser att moderata Kristersson har gjort en sk pudel och lagt sig platt, bett om ursäkt OM han uttryckt sig slarvigt … Någon sorts besked, oklart vilket, utlovat till 1 mars – detta verkar vara politik i den högre skolan. Förmodligen kommer inte mycket att hända, någonstans läste jag att det riksdagen beslutat om är att existerande jobb ska erbjudas de sjukförsäkrade – det verkar högst rimligt tycker jag. Icke-existerande jobb är inte lönt att vare sig söka eller erbjuda!

Jag har lyckats skaffa Spotify för 99 kronor i månaden, genom att prenumerera via Telia, Spotify direkt ville ha bankkort, trots att de hävdar att man kan betala med PayPal. Jag har ett konto hos PayPal, men för detta ändamål måste det ”verifieras”, bankkort igen. Något sådant har jag som bekant inte. Telia fakturerar, à 19 kr gången. Nu gäller att reda ut om det går att få e-faktura.

När allt var klart och Spotify aktiverat kunde jag äntligen lyssna till Arvo Pärt´s Spiegel im Spiegel, som vännen Svenarne talade om häromdagen. Jag grät när jag hörde den, en så vacker och meditativ musik var det länge sedan mina öron hörde. Den gick rakt in i mig.

Nu gäller att fylla sin spellista med favoriter, letade efter Elisabeth Hermodssons Disa Nilssons visor – fanns inte med poeten själv som sångare, men med en grupp från Göteborg. Har bara lyssnat till en visa, det verkar vara lite för vackert för mig. EH hade ingen vidare sångröst, men framförde sina och Disas visor på ett finstämt sätt. Jag har en känsla av att jag kommer att ägna Spotify mycket tid framöver.

Hundpromenaden mitt på dagen blev bara en halvtimme idag. Ishal väg och hundar som ivrigt drar hit och dit är ingen bra kombination. Blåser gör det också, snön smälter. Träden gungar. Jag kurar inomhus och djuren sover, i sina respektive rum.

De senaste nätterna har jag sovit dåligt, klarvaken (men inte pigg) vid 4-tiden på morgonen och så somnat om småningom, tungt. Låg och funderade på vad just den tidpunkten brukar kallas och kom fram till ”vargtimmen”. Är det så? Hur som, det är inte kul att först ligga och snurra i vad som känns timmar, så uppenbarligen ha somnat och sovit eftersom jag vaknade, och så somna om. Och vakna till hundskall kvart över 7, då en bil körde förbi på vägen. På med kläderna och ut med hundarna för första gången idag.

Igår kväll hörde jag svanarna ropa nere vid sjön. Kanske är det öppet lite grann i någon vik, annars är de i närheten och väntar på att isen ska ge sig. Det lär väl dröja ännu några veckor, men det brukar finnas små öppna sjöar i isen.

Läser rubrikerna ”dödsorsak: kvinna” men vill inte läsa mera. Värjer mig, vill inte ta in. Men vet att det i många sammanhang är konkret livsfarligt att vara just kvinna. Tacksam för att jag aldrig har utsatts för manligt våld, eller för den delen kvinnligt. Och att jag lever i Sverige, även om vi även här ser mycket av detta, ibland kallat ”hedersmord”. Vilket absurt uttryck.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Platt, moderat pudel, svanesång och hal is

 1. Svenarne Jansson skriver:

  Hej Margareta,
  Gläder mig MYCKET åt att du fått Spotify att fungera! Där har du en outsinlig skatt att utforska. Musik efter humör – klassiskt, visa, instrument. Det är en hundralapp jag med glädje betalar var månad! Hoppas att du kommer tillrätta med penningmånglarna och får till ett bra musikflöde. Det behövs i vår splittrade vardagsvärld.
  När jag läser idag, lyssnar jag till Händel – lite blandat från förslaget jag fått upp. Vackert och rogivande.
  Ett favorittips – men du har det kanske redan: Mahler, Adadgietto från Synfoni nr 5.
  En liten genväg till himlen …
  Kram / Svenarne

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   försökte lyssna på din Mahler – men hörde för dåligt, om mina öron eller datorn vet jag inte. Den kanske är lågmäld inser jag nu när jag hör den i bakgrunden. Tar gärna emot idéer till musik att lyssna på! Kram Margareta

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s