Blåsig blues

Det blåser kallt idag.

På plussidan kan noteras att det är lätt att fotografera Bokbörsen-böcker på mitt köksbord idag, solen är inte i vägen.

Nu har jag lyckats tappa (dator)musen i golvet så att den inte fungerar längre. Jag har en Logitech-mus som måste laddas upp och laddas in i datorn – får se om jag löser den problematiken. Annars får jag klara mig med pekplattan på lilla datorn bredvid skärmen! Det fungerade fint när jag väl kom ihåg att det skulle till en liten USB-grej med ”hardware”.

Just nu har jag också en konstig bula under trasmattan, en bula med svart svans – Minsann leker kurragömma med sig själv. Hon har varit ute och tittat på småfåglarna en stund, men inte heller hon gillar blåsten.

Årets första bofink sitter och fryser bland solrosfröna på backen.

Nu kommer jag ihåg varför jag lade undan Logitech-musen. Den ska helst hela tiden stå i laddningsstället, och det går väl an. Att den dessutom fladdrar när jag vill förflytta mig och far hit och dit, men sällan direkt dit jag vill – går inte an. Ny mus ska införskaffas med det snaraste, dvs när jag kommer till stan nästa gång. Till dess får jag åter chansen att träna min saktmodighet och mitt tålamod – det kanske är samma sak?

Detta är en lång fredag. Jag talade med min älskade i morse och det känns som flera dagar sedan. Han skulle träffa grabbarna/gubbarna i seglargänget och de skulle på båtmässa. Och så var det det ena och det andra, och ”jag kommer inte ut i helgen i alla fall, kanske i början av nästa vecka”. OK.

Sedan hämtade jag ved i källaren och kunde därmed flytta sonens stora hundbur till sidan. Och vedklyven. Nu går det att komma in. Jag skulle t ex kunna ta fram snöskyffeln som hela vintern har gömt sig längst inne i källaren, men jag hoppas slippa använda den nu. Jag eldar, det känns som om blåsten är inne i huset. En liten del av vinden är nog det, det blir alltid extra kallt inomhus när det blåser mycket.

Mellan varven försöker jag få Spotify att fungera – men jag börjar upptäcka att musiken hänger upp sig ideligen, några sekunder i början fungerar – sedan blir det stopp och så fortsätter det, kanske, etc. Det är väl den klena mobiluppkopplingen som ställer till det. Inte kul att betala för något som inte fungerar tillfredsställande. Kanske är det jag som inte fungerar tillfredsställande – tekniskt sett menar jag. Jag har idag t ex försökt lyssna till vänners spellistor från Facebook. Det gick inget vidare.

Jag lägger in flera böcker på Bokbörsen och inser att jag redan i mars har sålt drygt en bok om dagen! Det är jag mycket nöjd med.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Blåsig blues

 1. Musen. Har du den kanske på ett glatt underlag. Det kan göra att den dräller omkring. Om du inte har en musmatta, så kan Norrtelje Tidning eller något annat lite matt underlag duga. Det brukar hjälpa.
  Bokbörsen. Jaså, det var intressant att se att det fungerar att sälja böcker där. Då kanske man skall leta fram sina lådor och se vad de innehåller.
  Lev Väl.
  A.

  • beskrivarblogg skriver:

   Hej du – jag har samma underlag som alltid, köksbordet och det är inte glatt/halkigt. Det är den här musen som sprattlar, jag minns det från tidigare. Och ja, Bokbörsen fungerar, med rätt prissättning – det är ett bra sätt att återanvända böcker! Skön helg på dig/M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s