God morgon!

Vacker, tidig morgon denna måndag. Sol, där det i natt var en måne dramatiskt höljd i molnstrimmor – ja, de kanske inte är på riktigt samma ställe, men samma himmel. Jag var upp och vände vid 3-tiden. Sedan sov jag gott igen, och drömde.

Bl a om svärmor och en av hennes systrar, som kom gående på en väg emot mig. Jag gick ut för att möta dem, och ta väskorna. Då var de borta, jag kunde inte begripa vart de tog vägen. Jag minns min förundran. När jag kom in i huset var de redan där, och hade tänt spisen.

Idag ska jag fatta ett stort beslut. Vilka glasögonbågar ska jag välja? Eller kanske ska jag ta mig råd att välja båda, ena paret enbart som läsglasögon, inte progressiva?

Minsann sitter uppe på altanplanket och tittar på mig. Ibland när hon gör så är det en signal att hon vill komma in. Nu verkar hon nöjd att sitta där, och vänta på småfåglar som inte kommer så länge hon är där. Tydligen är det just nu inga andra katter i närheten eftersom hon är lugn. Kajorna som flyger över hustaket får henne att sträcka på sig.

150 visningar på bloggen igår. Jag undrar varför. Några trogna läsare känner jag ju till, men resten? Roligt, om än obegripligt. Om någon är intresserad, så är mitt mobila modem blått (snabbt) även idag. Det är också obegripligt. Och roligt, eller snarare, jag är glad för det. Kan därmed lyssna till musik även idag. Telia kanske läser min blogg – det är nog förklaringen!

Mjuk musikstart med Björn Afzelius och Mikael Wiehe och ”Mitt hjärtas fågel”. Och ”Var inte rädd mitt barn”.

Nu är det ingen snö kvar på altanen, snart kan jag börja vara därute. När jag tittade på rabatten under fönstret i morse, så hade ytterligare några snödroppar strävat sig upp. De är väl utspridda, några blommar t o m på ”bar lök”, hundarna har sett till den saken. Möjligen även Minsann.

Detta var ”God morgon, Margareta”, och världen. Nu ska jag göra annat.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till God morgon!

 1. Barbro Fällman Caglar skriver:

  God morgon tillbaka, älskade syster!

 2. marianne taylor skriver:

  Hej Darling ,
  Underbar morgon , Margareta… Jag läser och begrundar – det är tankeväckande och inspirerande att läsa dina reflektioner! Och energigivande… England är också vackert denna morgon , solen lyser från klarblå himmel , havet har stillnat och gungar bara sakta fram och åter , krokus ,påskliljor, snödroppar och ringblommor – allt blommar på en gång i 15 graders värme. Hundarna mår gott på altanen..Frankie blänger ( än så länge enbart)på människor som har mage promenera förbi oss. Resan hit var rolig faktiskt , mycket att se… Snart blir det långpromenad uppe på kullarna…Undras om och när du kan/vill komma hit? Många kramar till dig

  • beskrivarblogg skriver:

   Käraste vännen min, vad jag blir glad att höra av dig, att du är framme, att resan gick bra och till och med var rolig, att Frankie än så länge inte skäller på människor utanför huset (hur går det med förvaltaren?). Havet längtar jag efter. Kanske kan jag komma någon gång i höst eller kanske i sommar, men då är väl inte ni där? Vi får prata om det. Stor kram till er alla fyra.

 3. Svenarne Jansson skriver:

  Märkvärdigt, detta med bloggen och dess läsare. Når inte riktigt ditt antal, men nästan. Om dem vet man föga, eller intet. En i huvudsak tyst läsarskara, förmodligen troget återkommande till en del. Jag skulle önska KOMMUNIKATION – vad tyckte de om, ogillade, vad som var otydligt, oförklarligt, viktigt. Att skriva är en tystnadens syssla – att bli läst är stort – att få feedback så väldigt sällsynt…
  Musik på Spotify, för dig att lära känna, om du har lust – Ebba Forsberg, sångerska. Börja gärna med Folded into the Grass, från den nya cd-n Falling Folding Flipping Feeling. Leta dig sedan vidare – meditativt, mångsidigt, anspråkslöst, vackert … / Sa

  • beskrivarblogg skriver:

   Visst är det härligt när någon säger något om det man skrivit – så tack för dina kommentarer och din kommunikation! Jag ska genast kolla upp Ebba Forsberg och hennes nya cd – jag tar gärna emot tips på musik, även idag har jag blått modem och kan därmed lyssna utan hack i musik och text! Kram/M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s