Sovsvalt skrivrum

Snart åker vi bort ett par dagar. Det känns skönt att byta miljö, och se lite annat än det jag ser varje dag. Jag tar med mig datorn, inte för att jag tror att jag kommer att skriva så mycket, men jag vill ha den, ifall att. Det är ju fullt möjligt att  den stora inspirationen drabbar mig  i Tallinn, eller i St Petersburg – förra gången jag var där irrade vi runt på Eremitaget och det jag mest kommer ihåg är alla rödhåriga kvinnliga vakter. Överallt satt eller stod en drygt medelålders kvinna med hennafärgat hår. Det var före Sovjets fall, kanske är det annorlunda nu?

Jag tror vi ska leta oss fram till något annat denna gång. Om vädret tillåter – blir det som idag lär vi hamna på någon restaurang eller ett kafé, inomhus i värmen.

Jag har flyttat dator och musik tillbaka in i sovrummet.

Under vintern är det bara köket som duger, där vedspisen går varm. I sovrummet är det sovsvalt. Tyvärr är det så även idag …Jag har bestämt mig för att kalla det som kommer ner ur himlen för vårregn. Låter trevligare än det är på det viset. Den kalla vinden är det inte mycket att göra åt. Den är bister.

Mannen min vilar en stund, jag har långtråkigt utan hans sällskap. Spar min bok om matematikern och hans gåtfulla vänskap till resan.

Mina bokhyllor är fulla av böcker, på Bokbörsen har jag lagt in drygt 1200 stycken. Ändå har jag just nu ingenting jag har lust att läsa. De flesta har jag redan läst, och inte många är värda att läsas om.

Några riktigt konstifika alster har jag inte läst och har heller inte någon vilja att läsa. T ex en som Earl F Ziemke har skrivit om ”Slaget om Berlin”. Sådana böcker får förbli olästa för min del. En rejält tjock bok om Göring har jag just sålt – den kommer jag heller aldrig att läsa. Tur att den litterära (som för all del all annan också) smaken är olika! Ytterligare en bokhylla är på ingång från grannen på ”gamla landet”. Nu ska jag bara hitta flera billiga böcker också.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s