Träden fryser

Utanför på vägen for traktorn förbi, med skopan full av trasiga köksskåp. Någon, gårdskarlen?, får tydligen ny köksinredning. Ett par kartonger och en trasig plasthink faller ur skopan efter vägen till soptippen.

Himlen är molnig och vinden kall.

I gräsmattan kommer små blå scilla upp här och där, och ännu mindre vintergäck, åtminstone tror jag att de små gula är sådana. Här och där en krokus, i rabatten mängder med tulpanblad, plus en minitulpan, röd. Och några klena snödroppar. De utblommade påskliljorna har planterats vid syrenhäcken på väg ner mot källaren. Häckens knoppar är mycket större idag än igår.

Annandag påsk. Jag har glömt (om jag någonsin vetat det) varför påsken har en annandag. Helgen känns lång. Jag har slagit in ett par böcker och påmint några beställare.

Det var igår. Idag känns lika blåsig och kall, ut enbart till brevlådan och en pocketbok, ”En gåtfull vänskap” av Yoko Ogawa. Jag lånade boken på biblioteket en gång, men hade då ingen längtan att läsa den. Nu har jag det.

En mening: ”Ett verkligt korrekt bevis har en motsägelsefri harmoni mellan flexibilitet och perfekt hållbarhet utan någon som helst spricka.” Jag begriper inte riktigt varför jag tycker den meningen är underbar, exakt och så välformulerad. Men det är den!

Boken handlar om matematik, om en hushållerska, hennes son och en professor och lärare i matematik som av en hjärnskada bara har 80 minuters minne. Varje dag är hon ny för honom, varje dag tittar han på sin lilla lapp där han ritat hennes ansikte och bestämmer sig för att hon nog varit där tidigare. Detta är en bok att läsa långsamt, att avsmaka, finna ro i.

Träden fryser i vinden, ruskar på sig och släpper små grenar. Jag ska ta in mera ved. Pelargonerna får vänta på omplantering till nästa vecka.

I morgon åker vi in till stan och på torsdag blir det minikryssning till Tallinn, St Petersburg och Helsingfors, hemma i Stockholm igen på måndag morgon. Jag packar långkalsonger och handskar, tar sköna kängor till fötterna och solglasögon, ifall att. Minsann får sällskap av fd maken, som flyttar in ett par dagar.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Träden fryser

  1. Önskar att det blir en skön och trevlig kryssning! Ombyte förnöjer!
    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s