Säg ifrån!

Varför i all världen titta på väderförutsägelser och bli deprimerad över regn i förväg!? Det räcker med att titta ut genom fönstret. Nu vet jag tyvärr att veckan som kommer blir ungefär som idag, även i Västmanland.

Förmodligen är det så att vädergudarna vet att jorden behöver regnet på våren, åtminstone att döma av det vackra rosablommande ogräset jag nu ser utanför fönstren. Det har vuxit ungefär en decimeter sedan igår. När blommorna, som ser ut som små mörkrosa hyacinter, har vissnat blir det jättestora gröna blad i stället. De lär vara i det närmaste omöjliga att utrota och växer överallt runt gården. Än så länge bara vackra blommor och inga blad.

Blå scilla i gräsmattan jämte små mörkblå violer och enstaka krokus är också vackert. Och alla utplanterade vissna påskliljor ser jag fram emot att glädja mig åt nästa vår. Ungefär som att jag vet att jag redan nu har ved så att det nästan räcker för nästa vinter. Om jag finns då, om jag bor här då, om inte gården är såld och nya ägarna vill bli av med alla som bor här, om etc.

Strömstaren såg jag en skymt av häromdagen. Nu har han gömt sig, men fasantuppen som jag inte sett på hela vintern promenerade makligt över gräsmattan nyss, var hönan är vet jag inte. Henne såg jag dock i vintras. Det vore roligt att se fasankycklingar, för första gången.

Säg ifrån” säger Bodil Malmsten, som Stéphane Hessel, fransmannen, fd motståndsman i andra världskriget. Säg ifrån om de fängslade svenska journalisterna i Etiopien, säg ifrån om allt som behöver sägas ifrån om. Läs hennes blogg, www.finistère.se. Hon är alltid värd att läsa. Eller ska det vara läsas? Läs hur som helst. Och säg ifrån på det sätt du kan, jag på det sätt jag kan.

Ett sätt kan vara att skicka brev och böcker på engelska till

Johan Persson/Martin Schibbye, Kality Prison Zon 7, Addis Abeba Prison, Administration P O Box 2436, Addis Abeba, Ethiopia.

Skicka gärna med en vänlig rad till vakthavande chef eller till den som hanterar posten.

Vill du skicka pengar, gör det genom Reportrar utan gränser. De här uppgifterna har jag hämtat från Bodil Malmstens blogg.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Säg ifrån!

  1. Jag håller med. Säg ifrån, på det sätt just du kan. Det är en bra riktning. Vi kan ofta mer, men vi behöver börja någonstans.
    Du kan också köpa den tidning som har gjorts till deras stöd; Johan & Martin. Finns den inte i Pressbyrån eller i butiken – be dem ta hem den.
    /A..

    Gilla

  2. Ps… länken till Bodil Malmstens blogg fungerar inte.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s