Frenetisk?

Varifrån kommer ordet ”frenetisk”? Jag känner behov av att skriva frenetiskt, för att hindra eller skymma jag vill inte riktigt veta vad – men vad betyder det egentligen? Febrigt? Överdrivet nitiskt? Något åt det hållet – det är där jag är just nu.

Varför vill jag inte heller ta reda på – men skyller på väder, uttråkadhet (fult ord, finns nog inte), tomhet. Plus att jag läser Oates´ ”Änkans bok” – den är så bra och så deprimerande.

Hur bär man sig åt för att ha ett tankstreck efter citationstecken? Jag lyckas bara få vanligt bindestreck, och får backa och ta bort citatet och sätta dit det efteråt. Det måste finnas enklare sätt.

Middagen är avklarad, disken likaså, om några timmar kommer jag att vara trött och gå och lägga mig. Och då lägger sig även min fd man – i sängen bredvid min. Kyskt, som jag vill ha det. Minsann (katt) hittar sin plats bredvid min kudde. Och mina ben blir ”restless”. Jag ligger där och vrider och vänder på mig tills jag ändå somnar till slut.

Vet det eftersom jag vaknar fram emot halv 7-tiden och nog har sovit. Drömt något som jag inte minns numera. Varit upp på toaletten, druckit vatten. Om jag vaknat riktigt tidigt och det är riktigt kallt i köket har jag kanske också eldat en vända. Idag har jag kört ett par kärror ved så jag kan kanske räkna med lite träningsvärk eller vad det nu är. Mörbultad brukar jag känna mig efter minsta fysiska ansträngning.

Jag ser numera inte fram emot att försöka somna. Aldrig någonsin har jag haft svårt att somna, aldrig har jag behövt hjälp av tabletter. Vill inte det nu heller, så jag ligger där och sprattlar, vänder på mig, ligger på ena sidan, ligger på rygg – en stund, men så snarkar jag till och vänder på mig igen. Min kära sänggranne sover. Han hör sämre än jag och sover kanske därmed bättre. Inte för att det är min hörsel som håller mig vaken. Det är något annat.

En dämon som jag inte riktigt vill/kan benämna. Kanske heter han dödsskräck, kanske livsskräck. Vad vet jag. Eller, vad vill jag låta mig veta!?

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Frenetisk?

  1. Stina Gottliebsson skriver:

    Godmorgon Världen eller någon intressant radiodokumentär på MP3-spelaren i örat är ett utmärkt sömnmedel. Särskilt om det är något mycket intressant som jag verkligen vill höra. Torgny Lindgrens röst är också ljuvligt sömngivande. Hans böcker varar länge i MP3-format. Jag får lov att spela dem natt efter natt, för att försöka plocka upp det jag missat.
    God natt!

  2. Frenesi ger mig en tanke kring ”missbruk”. Människor som missbrukar i någon form byter ”drog” när lyckas göra sig fria från en. De (eller vi) som äger ”missbrukargenen” – är inte fria från bruket – det som är stort & ibland får sättas med en negativ ton innan, men det byter form. Jag känner en drogmissbrukare som nu istället ”missbrukar” träning (nej, inte missbrukar, men brukar i stor mängd). Han gör det – tränar – med frenesi. Jag ser orden ibland på samma sätt. De är som en drog för många. Inte som något negativt, men ändå som en drog. Frenesi. /A..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s