Trubbel

Lördag

Försöker använda min större klaviatur och plötsligt fungerar det inte. Varför? Jag blir mycket frustrerad av alla tekniska besvärligheter – att inte kunna skriva när jag fått för mig att jag vill är inte kul!

Något verkar ha hänt med portarna i datorn, musen fungerar inte heller. Och internet har krånglat hela dagen. När jag till slut stänger av datorn, plockar ur 4G-modemet och startar igen fungerar både mus och klaviatur. Törs inte testa om det går att koppla upp internet.

Vi har jobbat ute i blåsten idag, klippt vinbärsbuskar som växt åt alla håll (vet att det är sent, men vi tog mest döda grenar) och räfsat fjolårsgräs. Trimmern är trasig. Dessutom åt vi våfflor utomhus, till kaffet på eftermiddagen. Kan betraktas som en sen lunch, vilket gör att middagen förskjuts i motsvarande mån.

Det blir plankstek idag, mos med äggulor spritsad på planka, entrecôten steks för sig i stekpanna och läggs dit när moset fått fin färg. Egenhändigt plockade kantareller därtill, bearnaisen hoppar vi över.

Minsann lyckades fånga en stackars ödla idag, men tappade bort den när hon skulle leka med den. Om den överlevde stunden i kattens mun vet vi inte, men hoppas. Annars hoppar hon högt när hon tror att hon ska fånga en fjäril. Hon lyckas sällan, men är väldigt söt när hon klappar ihop tassarna i luften.

Mannen min tog in ginst och satte i en silverbägare. Vacker bordsdekoration. Ute har en av påskliljorna slagit ut, pärlhyacinter blommar vid källaren under hönshuset, tulpaner är nästan färdiga att visa sig. Och den fula rhododendronbusken runt hushörnet är full av tjocka knoppar – ful säger jag, men det betyder enbart att jag inte tycker att den passar in här.

Förra ägarinnan hade gröna fingrar, och kunde inte låta bli att plantera det hon fick tag på – vi har järnek, en buske med oätliga blåa bär som jag glömt namnet på, amerikanska blåbär nära hallonhäcken, ginst som sagt, snöbärsbuskar och en fantastisk rosbuske, vita rosor som finns där en dryg vecka varje försommar, och doftar gott.

Ölandstok vid vägkanten, och en outrotbar häck av okänt slag. Plus lite annat. En havtorn har dött i vinter, men den gamla flädern har klarat sig och har just slagit ut. Vi har inte samma intresse för trädgårdsskötsel, så mycket har förfallit under våra år här – och de senaste åren har ingen av oss ägnat hus och mark den vård de borde få.

Nu putsar vi lite här och där, så att det i alla fall ser bättre ut. Vinbärsbuskarna är snyggt urglesade. Päronträdet slår snart ut i den ljuvligaste blom – som luktar avskyvärt. Men det ser bra ut!

Mina försök att lägga in den här texten i bloggen misslyckades hela tiden – Telia har inte någon stabil täckning där vi var i lördags och söndags – nu är det måndag, Valborgsmässo-afton och vi är tillbaka utanför Norrtälje. Här fungerar internet, om än långsamt.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Trubbel

  1. annikabengtsson skriver:

    Jag kan se Minsann hoppa högt och slå ihop tassarna efter en fjäril, Cayenne brukade göra likadant när han var yngre. Nu håller han sig till möss och fåglar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s