Arv!

Jag har just ärvt sisådär 3 miljarder US dollar av avlidne Roff Hofman, Australien! Fint va – jag behöver bara kontakta min advokat, namngiven med adress och telefonnummer, så är pengarna mina. Möjligen kan det finnas några få andra mindre uppgifter man vill ha från mig, men det bryr jag mig inte om. Jag struntar i arvet!! Trots att det var sista chansen …

Vem sjutton är så dum att hen går på sådana e-mejl? Någon gör det, eftersom sådana mejl fortsätter att fara världen runt.

Idag blåser vi nästan bort här utanför Sala. Solen skiner till och från, det är skönt trots blåsten. Vi klyver ved och fixar med grus utanför ladugårdsingången. Har tagit fram hemgjorda sniglar ur frysen till kvällens drink. Med gott hembakt bröd och gott kryddsmör blir det en fin fredagsmiddag.

Kroppen är trött idag med, av ovant utearbete. Men nu är all ved i ladugården kluven och ligger i en stor fin hög. Golvet är sopat, all bark och annat skräp är återbördat till naturen utanför (dvs fyller igen traktorspåren från fjolårets vedkapning). Halm är utlagt i gångarna mellan hallonplantorna. Vinbärsbuskarna är befriade från döda grenar och fjolårsgräs. Vi har varit duktiga.

Dessutom har jag tagit en tur i skogen och konstaterat att det är för tidigt för murklor här uppe. Fd maken ringde idag och talade glatt om att han hittat massor utanför huset på landet (Djurö) och ”hur gör man?”. Jag talade om och hoppas att jag får vara med och äta upp dem!

Aprils vädergudar skrattar åt oss och jagar in oss med en regnskur som kom utan förvarning! Vi hann precis ta betäckning på förstutrappen och beskåda vädret, och regnbågen som kom efter. Plus tre rådjur borta i skogskanten. De lät sig inte bekomma utan betade lugnt vidare. Svanparet ruvar sina ägg i dammen och turas om att flyga iväg och äta. Förmodligen ligger även tranan på ägg, eftersom vi bara ser den ena. Och i det halvdöda Åkerö-äppelträdet bor en nötväcka. Sädesärlorna bor under takpannorna som de brukar.

Eftersom internetuppkopplingen fungerar mycket nyckfullt kan jag just inte göra annat än skriva. Och försöka lägga in på bloggen, det brukar lyckas efter femte försöket. Jag har just uppgraderat mitt modem till 4G, men här finns inte sådant. Knappt Edge/GPRS, som jag har lärt mig den allra saktaste av alla uppkopplingar heter. Nu gör jag ett nytt försök.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Arv!

 1. mångmamma skriver:

  Jag undrar också vem som är så dum att gå på slika bluffar?
  Sniglar?! Modiga kvinna!
  Vissa maträtter går jag nog miste om helt, av ren och skär feghet!
  Ha en fin helg, själv ska jag på egenutgivarträff i Forserum! 🙂

 2. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Jag tror att du har varit bondmora i ett tidigare liv..:) Eller i alla fall har det i generna. Vad duktiga ni är! Och jag tycker fortfarande att du är en suverän haiku-diktare!
  Kram
  syster B

 3. Karin skriver:

  Sniglar är inte min grej. Blev våldsamt matförgiftad första gången jag åt sniglar och sedan dess har jag inte varit så sugen. Vilket är synd, för vi har gott om ätliga sniglar i Horndal (vinbergssnäcka) som vi bara låter finnas. Jag har funderat på att plocka dem och ta med dem till någon gourmetrestaurang i Stockholm, men det känns lite taskigt mot harmlösa och fridsamma grannar.

  Och sådana där arvebrev är ju hur mystiska som helst. Vad vill man uppnå och vem går på det undrar jag varje gång. Klokt att bara klicka bort!

  • beskrivarblogg skriver:

   Jag förstår dig – har inte chili con carne sedan jag råkade illa ut för sisådär 50 år sedan! Men våra sniglar är hemmaplockade och iordninggjorda, under absolut kontroll – och de var goda, tyckte vi. Hoppas du har en fin Valborgs-helg. Margareta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s