Skrivardisciplin och annat

Annika tar itu med sin roman, dvs börjar redigera efter att ha inhämtat synpunkter från två professionella lektörer och tre läsvana vänner. Hon har ett spännande förhållningssätt till sitt skrivande tycker jag – skriver igenom det hon vill ha med i romanen två gånger, och låter vila ett halvår. Därefter redigering och omskrivning. Modigt – och uppenbarligen effektivt, hon har publicerat flera romaner vid det här laget! Parallellt med yrkesarbete full tid.

Jag har tiden, men knappast disciplinen eller fantasin. Ändå vet jag ju att om jag ger mig den på något så gör jag det. Morrar, undviker, gör annat – men gör det jag ska till slut i alla fall. Bara inte när det gäller skriva numera, i november gjorde jag det. Just nu låter jag mig invaderas av andras dumheter, av min till stor del egentillverkade sociala inkompetens, av mina skuldkänslor. Och inte att förglömma, av min kärlek – han/den tar tid – och ger så mycket av glädje, och ibland sorg eller åtminstone ledsenhet.

Och så saknar jag bästa vännen och hennes fyrfota pojkar!

Mitt i vårsolen är det ack så synd om mig – ett ögonblick, sedan garvar jag åt mig själv. Jag har det faktiskt egentligen bra. Men, och, fast …

Spelar på något casino gör jag dock inte, nu är det faktiskt tio månader sedan jag gjorde det senast.

Bara ibland kan tanken locka, men så gör jag något som får mig att inse att det var väl en dum tanke – och är räddad. Skriver ibland, det hjälper mot allt möjligt. Läser också, eller går ut. Hämtar ved trots att det just nu knappast behöver eldas. Planterar om en gammal pelargon. Kramar katten. Kollar mejl, eller går t o m in på Facebook, fast jag är tämligen trött på det. Spider solitaire är sista utvägen, ack så tråkig – men sysselsätter mig en stund.

Jag hänger mig åt dagdrömmar om en månad i Thailand med mannen min när det blir svart höst/vinter igen. Gillar inte politiken där, gillar definitivt inte alla sorters prostitution och exploaterande turister – men tror att jag skulle vilja vara i värme och sol och bad och god mat några veckor. Om ekonomin tillåter – det ska betalas hyra härhemma även om jag inte är här, resa och boende kostar även om maten är billig (och vinet odrickbart = billigt). Drömma är jag rätt bra på. Och kraschar den här drömmen får jag hitta en annan.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Skrivardisciplin och annat

  1. Barbro Fällman Caglar skriver:

    Igen, respekt syrran!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s