Avtjänat straff?

Har man någonsin avtjänat sitt straff, när man inte ens är dömd för brott av lagen?

Jag är spelberoende, har spelmissbrukat, lånat pengar och spelat bort, mina och inte mina. Mitt företag är försatt i konkurs, mina skulder kvarstår. Kronofogden tar det hen kan varje månad av min pension, jag betalar dessutom några andra lån med småsummor varje månad. Jag spelar inte längre.

Med mannen min har jag nu åter en bra relation. Han litar på mig. Andra undrar om han därmed ”är riktigt klok”? Och säger rent ut – som en berusad bekant häromkvällen – att ”det är bäst att han håller hårt i plånboken”.

Den här berusade personen är en av flera. Inte berusade, men mannen min närstående, som i varierande grad tycker att han är galen som släppt in mig i sitt liv igen. Några av dem gör mig ont med sitt avståndstagande. Andra kan jag strunta i. Att de också gör mannen min ont tycks de inte begripa.

Och jag kan inte göra någonting åt detta, annat än försöka fortsätta leva som jag vill leva, med den man jag vill ha hos mig. Som vill ha mig. Och inte låta mina egna skuldkänslor äta upp mig. De är nämligen inte ett dugg produktiva, de ger ingen av oss inblandade en god tillvaro. De bara stör och förstör.

Så jag skriver, jag gnäller och gnyr, tycker att många andra människor i någon sorts sammanhang som mer eller mindre berör mig är elaka och tanklösa och brister i respekt. Idag är jag nämligen stursk nog att kräva respekt för den jag är nu. Just nu. Spelfri, kärleksfull och mörbultad. Full av liv, som ibland gör ont, men som talar om för mig att jag är levande.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Avtjänat straff?

  1. Barbro Fällman Caglar skriver:

    Love you!

  2. mångmamma skriver:

    Välformulerat, som alltid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s