Rastlös mitt i det vårvackra

Det dammar från grusvägen utanför huset när en bil kör förbi. Vårdamm. Ljuvligt, soligt damm. Jag sitter därute och ler åt damm i mitt nytvättade hår.

Men eftersom jag knappt ser vad jag skriver i solen får datorn flytta in i huset. Själv sitter jag kvar och läser lite i Joyce Carol Oates´ som (Rosamond Smith) bok ”Brudgummen”, en otäck historia. Varför skriver hon sina otäcka mordhistorier under pseudonym? När förlaget (Natur och Kultur) på bokens framsida anger båda namnen. Skillnad på god litteratur och annan?

Inne med datorn. Har inte ro att läsa Oates. Dessutom blåser det lite på framsidan av huset, så det är faktiskt skönare inomhus.

Åns vattenfall brusar så att t o m jag hör det även inne i huset. Ett rogivande brus som nästan får mig sömnig mitt på eftermiddagen. Tyvärr hör jag det inte om natten då jag har ytterdörren stängd. Ibland skulle det vara gott att somna till vattnets kraftfulla sång.

På den blå himlen blåser tunna slöjor av moln. De ser ut som vattenfärg målad på ett riktigt väl vattnat papper – tunnas ut i långa stråk. En fluga hamnar på rygg på mitt fönsterbräde, om den är yrvaken i den varma solen eller bara vimsig är svårt att bestämma. Jag öppnar fönstret och släpper ut den. Korna är utsläppta på bete nära sjön.

Igår sträckläste jag Karin Alvtegens bok ”Skam” – skrämmande bra, mycket välskriven. Den första jag veterligen läst av henne. Hon har skrivit böcker med titlar som ”Svek” och ”Skuld” också, tror de får vänta ett tag. Behöver inte fylla på av den sortens innehåll. Just nu vill jag läsa böcker jag blir glad av, eller riktigt lätt, men välformulerad skräplitteratur. Typ Olivia Goldsmith. Tyvärr är hon död, och jag har nog läst de flesta av hennes böcker för några år sedan.

Jag är rastlös mitt i det vårvackra. Har just inte ro att sitta still särskilt långa stunder i taget. Skriver lite, läser lite, kokar vatten till en kopp kaffe. Funderar på vad jag ska ha till middag, om jag ska ha något.

Mannen min kanske kommer idag, men troligen inte nu när klockan är över 4 och han inte har ringt. Om han kommer blir det nässelsoppa, nässlorna plockade han och gjorde i ordning i helgen.

Precis nu ringde han och ska just gå och klippa håret – däckbytet hanns inte med idag, utan sker i morgon. Alltså kommer han hit under torsdagen. Det är ju faktiskt torsdag i morgon, jag är tvungen att kontrollräkna dagarna. När det är helg, och jag inte har saker att passa, tappar jag lätt bort dagarna.

Då vet jag i alla fall, behöver inte vänta på att han ska höra av sig.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s