Surrande uttråkad

Undrar vad det är jag håller på med just nu. Jag är så uttråkad att jag alldeles kroknar, vill ingenting, inte läsa, inte fixa något att äta, inte ens dricka ett glas vin. Jag har skittråkigt. Så varför gör jag inte något åt det – det är ju inte ett tillstånd som är statiskt på något sätt. Det går att påverka. Just nu försöker jag nog göra något, jag skriver ju. Och tycker fortfarande att det är skittråkigt.

Jag hittar en anledning till min leda: mannen min kommer inte hit idag, utan först i morgon. Jag inser och vet att jag hänger upp för mycket av mitt mående på om han är här eller inte. Borde kunna vara glad alldeles på egen hand, åt mig själv och livet mitt. Är det, men inte så starkt. Bara lite flämtande, som ett ljus som står i vinddrag. Och stearinet som rinner efter ljusets ena sida är min energi som sakta dras ur mig, av mig.

Sudoku försöker jag förströ mig med, Spider solitaire likaså – båda lika tråkiga. Jag kollar mejl – noll – och tittar in på FB, trist det med. Har idag haft många visningar av bloggen, det är roligt. Ser ju att varje gång jag skriver ett eller ett par inlägg får jag flera visningar. VSB. Hette det visst inom geometrin någon gång i min forntids mattelektioner.

Solen lyser fortfarande därute, även om det börjar kännas lite kvällskallt. Jag har nyss stängt ytterdörren. Minsann sover på sonens säng, hon har varit ute mesta delen av dagen. Jag har just inte gjort ”någon nytta” idag, tvättat en maskin med jeans som torkade snabbt. Plockat in ännu lite mera ved så att det snart är tomt på altanen, de vedpinnar som hela vintern legat under bordet där. Bordet ska flyttas till soffan som står runt hörnet, men det får vänta tills jag får bärhjälp.

Tömt kompostkrukan, mormors gamla vackra 3-liters kopparkruka. Sopat trappen. Paketerat och skickat sex sålda böcker, hann före postbilen i förmiddags till min brevlåda där jag lämnar och får post. Städat toalettrummet, duschat och tvättat håret. Det är väl nyttigt … Just nu har jag också på mannens min begäran tömt islådorna ifrån frysen i en plastpåse och ställt in nytt vatten på frysning. Till ostronen i morgon, de ska läggas upp vackert på iskuber. Bubblet ligger redan där det ska, i kylen.

Jo, en nytta till: en avbetalning på Cypern-reseskulden till min syster. Det känns väldigt bra!

Det får mig att morra lite mindre inombords, att skriva så här. Men det surrar fortfarande leda i mig, och det är tur att jag faktiskt absolut inte vill eller kan spela på internet just nu. Det är inget sysselsättningsalternativ. Skriva är det.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Surrande uttråkad

 1. Stina Gottliebsson skriver:

  Men kära hjärtandes! Tvättat, sopat, städat, skrivit, töm ispåsar, packeterat, burit ved, tömt kompost, skrivit, morrat och gnytt … Jag säger som Tor, tänkt inte på allt som du inte har gjort. Var glad åt allt du har gjort istället. Vill du ha hundsällskap över pingst kan vi kanske ordna det. Nu går solen ner i Norrsjön. Dags för Pellas kvällspromenad. God natt!

 2. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Jag säger som Berglins: Men vaf…..! Har mänschan inte en cykel eller åtminstone 2 ben att gå med??!! Ut o rör på dig vetja! I denna fantastiska natur som du har alldeles nästgårds!
  Alltså…….VSB.
  syrran

  • beskrivarblogg skriver:

   Ha ha – föreställer mitt skratt HÖGT när jag ser din kommentar. Tanken föll mig in, men jag var för lat, och nu kan jag skylla på att jag kan lägga mig att sova! Vem är Berglins? (Jag har både cykel och två ben.)

 3. Svenarne Jansson skriver:

  Berglins – ett par av de bästa skildrarna av den svenska tiden och folksjälen som den ser ut idag. Ritar & skriver i SvD. Sök, hitta och du har fått en ny syn på livet. Eller? /sa

 4. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Jag håller helt med Svenarne – det bästa vi har i Sverige just nu: paret från Gävle/Sandviken??? som lyckas pricka in de flesta av våra svagheter, dumheter, insikter, åsikter, brister och tillgångar i sina serier med de långnästa figurerna. Helt underbara. Och de svär aldrig, säger bara ” Men vaf…..” vilket har blivit min allra vanligaste ickesvordom. Du hittar dem på Svd.se. Jag använder dem i min undervisning.
  Kram o puss
  Barbro

  • beskrivarblogg skriver:

   Jag har aldrig läst dessa två – men nu ska jag! Läser sällan serier – men de här verkar vara värda en bekantskap – tack syster och tack Svenarne. Kramar till er båda/M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s