Hemligheter, smärta och frihet

Jag tänker på min skrivarvän som slåss med sina dämoner, och försöker skriva om de delar av sitt liv som varit och kanske fortfarande är smärtsamma och svåra. Och jag minns hur jag närmade mig mig själv och mina sanningar.

Först – innan jag hade berättat om mitt missbruk för någon – hade jag en blogg. En idyllisk, lycklig blogg som berättade om sådant som jag skriver om än idag: blommor, min katt, min älskade. Men ingenting annat, ingenting om dämoner som jagade mig om nätterna. Ingenting om alla mina svek och lögner, eller om mitt nätspelande och alla förlorade pengar. Alla lån. Ingenting om allt detta. Bara om den trevliga delen av mitt dubbelliv.

Sedan, när jag började få näsan över vattnet igen efter att allt hade brakat samman, startade jag en anonym blogg. En där jag berättade det mesta om det elända, men inte vem jag var. En anonym blogg om mina hemligheter.

Efter ett par månader blev det upplägget alltför absurt, till och med för mig. Jag ville inte ha några hemligheter längre – och hade en blogg som var full av hemligheter. Som enbart var till för hemligheter. Tokigt.

Jag lade ner den bloggen och började skriva öppet om mig och mitt missbruk. Jag skrev, jag bloggade, blev medlem på 1av3.se och skrev. Skrev. Skrev mig fri, spelfri så småningom. Frisk, i alla fall friskare än jag var. Troll sägs spricka i solsken – mina dämoner förintades också. Visst dyker de upp ibland, gärna om nätterna – men de styr inte längre mitt liv. Jag har tagit tillbaka det.

Att skriva blev min väg ur missbruket. Andra hittar förhoppningsvis sina vägar – min är inte allas. Men jag är tacksam och glad att jag hittade hit till skrivandet. Och glad över alla vänner jag därigenom har fått. Tack ska ni ha – ni är det stöd som behövs efter vägen.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Hemligheter, smärta och frihet

 1. Du är en modig kvinna, du. Att skriva om fasans demoner och att släppa ut trollen i solen är bra och viktigt. Den som gör det, som du, är modig och stark. Det är högst beundransvärt.
  A..

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Anette – tack. Jag vet inte om du förstår vad det betyder att du säger det du gör – det gör mitt nuvarande – och dåvarande – liv viktigt. Tack igen/Margareta—– Original Message —–

   Gilla

 2. Jennie ♥ skriver:

  Hej Margareta! Vi har inte lyckats lösa problemet. Det ser ut som att du måste öppna ett nytt konto TYVÄRR!! Under tiden undrar jag om jag får lägga in dig på blogglistan på 1av3 och så länka hit så folk åtminstone får läsa NÅNTING av dig! Du är saknar och efterlängtad på sidan av många!!! Hör av dig om jag får och om du behöver hjälp att starta nytt konto Kram Jennie PinkCherry

  Gilla

 3. Svenarne Jansson skriver:

  Tack för goda ord – mycket igenkännande i dem. / Sa

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s